DOLAR
32,3620
EURO
34,9560
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube 6. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Kongrede mevcut Şube Başkanı Ali Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri güven tazeledi.

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube 6. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
24.10.2022 11:20
222
A+
A-

Kongrede mevcut Şube Başkanı Ali Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri güven tazeledi.

Karabağlar Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen 6. Olağan Genel Kurula Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Erdem, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mesut Öner, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Özcan, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, AK Parti Konak İlçe Başkanı Said Başdaş, Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Büro Memur-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Mucip Uludağ, Diyanet-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Güzeldağ, Birlik Haber-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Zahter, HAK-İŞ İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, delegeler ve üyeler katıldılar. Kongrenin divan başkanlığını Ramazan Çakırcı yaptı.

 

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Ali Kaya, şu ifadelerde bulundu:

“Eğitim-Bir-Sen, destansı yürüyüşüne, güvensizliğin ruhumuzu kafeste mahkûm edip teslim almaya yöneldiği zor bir zamanda başlamıştır. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan'ın "Bir adım atarsak kafes kırılır/ Belki birden erir zincirlerimiz" çağrısı, milletimizin tahakkümü asla kabul etmeyen, asla zulme ve karanlığa boyun eğmeyen özgür ruhunda, asil vicdanından karşılık bulmuştur. Sendikamız, 30 yıllık geçmişe sahip bir örgüt olarak cehalete karşı bilgiden yana, haksızlıklara karşı hukuktan yana, zulme karşı adaletten yana, vesayete karşı özgürlükten yana ilkeli, ahlaklı duruşuyla demokrasinin, millî iradenin teminatı olmuştur. Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak başörtüsü yasağı, katsayı engeli gibi 28 Şubat zulmünün kalıntılarını tarihe gömdük. Toplumsal huzurun adil paylaşıma bağlı olduğunu, birileri aç yatıyorken tokların rahat uyuyamayacağını söyledik, sözümüzü esirgemedik. Eğitim-Bir-Sen’i kötüleyerek gözden düşürmeye çalışmak gibi sefil, dil, tutum ve yöntemi sendikacılık sayanlar, geçmişlerinde eğitime ve eğitim çalışanlarına hiçbir hayrı dokunmadığı gibi, hak ve hukuk gasplarıyla eğitim üzerinden milletimizi hizaya sokmaya çalışan zorbalar, bugün miadı dolmuş ayak oyunlarından da bir sonuç alamayacaklardır. Biz dünü bilen, yarının getireceklerine hazırlıklı olan bir sendikayız. Hareketimiz, haklı olmaktan kaynaklanan gücünü, ait olmaktan onur duyduğumuz milletimizin tarih, kültür ve medeniyet değerlerinden almaktadır. Bu ortak değerler bizi insanımızın ve gönül coğrafyamızın değerleriyle kaynaştırmıştır. Diğerlerine göre değil, değerlerine göre sendikacılık yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.

 

4 YILI GERİDE BIRAKTIK

2018 yılında görevin getirdiği sorumlulukları sırtlayarak yola çıktık. Bu 4 yıllık süreçte 2016 yılında elde ettiğimiz yetkiyi koruduk ve 2019 yılında şubemizin en yüksek üye mutabakatı rakamına ulaştık. Yaklaşık 2 yılını pandemi tedbirleri kapsamında geçirdiğimiz bu süreç içinde gerek tedbirler kapsamında bir araya gelerek gerekse de online toplantı ve eğitimler yaparak içimize, işimize ve dışımıza yolculuk ilkesi doğrultusunda yolumuza devam ettik. Bu kapsamda Mehmet Akif İnan Vakfı Eğitim Akademisi iş birliğiyle üyelerimizin mesleki gelişimlerine yönelik Öğretmen Akademisi düzenledik. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavına hazırlık kursları gerçekleştirerek üyelerimizin mesleki gelişimlerinde yanlarında olduk. Toplu sözleşme görüşmelerinde sahanın talep ve beklentilerini direkt olarak aktarmak için hazırlık çalıştayları yaptık. Teşkilat buluşmaları, komisyon toplantıları, şube müdürleri, okul müdür ve müdür yardımcıları, genel idari hizmetler çalışanları toplantıları düzenleyerek üyelerimizle eğitim gündemi ve sendikal faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. İlçelerimizde okul-kurum ziyaretleri gerçekleştirerek sorunların tespiti-çözümü ve üyelerimizin talep-beklentilerine dair istişarelerde bulunduk. Kültürel faaliyetler kapsamında söyleyişi ve tiyatro çalışmaları yaptık. Gençlerimizin okuma yoluyla bilgi ve düşüncelerini geliştirmek için çok önemli gördüğümüz ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesini başarıyla uyguladık. Üyelerimiz adına açtığımız 137 davanın büyük bir kısmını kazanarak deva ürettik. Bunların bir kısmı da emsal niteliğinde kararlar oldu. Eğitim çalışanlarının özlük-mali haklarının artırılması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, sosyal haklarının geliştirilmesi için; eğitim ve sendikal gündeme ilişkin çalışmaların yanı sıra ülkemizde ve dünyada mazlum ve mağdur coğrafyalarda dinmeyen kan zulüm ve göz yaşına ilişkin birçok basın açıklaması, basın toplantısı, basın bildirisiyle sesimi yükselttik.

 

CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Eğitim-Bir-Sen hepimizin üst kimliği, ortak hafızası, ortak tecrübesi, ortak fedakarlığıdır. Sahip olduğumuz misyon ve aidiyetimiz gereği eğitim çalışanlarına, milletimize sorumluluk hissediyoruz. Omuzlarımızdaki sorumluluk bilinciyle üyelerimizin özlük, mali, hukuki taleplerini en üst seviyede takip ederek canla başla çalışmaya devam edecek; milletimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Kongremizin eğitim camiamız ve sendikamız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; katılım gösteren dava arkadaşlarımıza ve dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

 

BÜYÜK KAZANIMLAR ELDE ETTİK

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, sendikal mücadelede büyük kazanımlar elde ettiklerini vurgulayarak ulusal ve küresel ölçekte büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Çakırcı, “1992 yılında başlayan süreç ve gelişim üyelerimizin desteği ile eşi benzeri olmayan bir şahesere dönüştü. Bugün 6. Dönem Toplu Sözleşme ile elde edilen haklarla sendikal faaliyetler yeni ve ileri bir mesafe kazanmıştır. 3600 ek göstergenin alınması, beklentileri karşılamaktan uzak olmasına rağmen, iyileştirilmesi için çaba harcadığımız Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkması, sözleşmeli personele kadro verilmesi, mesleki eğitim koordinatörlük görevlerindeki ek ders saat sınırlamasının kaldırılması, memur ve hizmetlilerin DYK ücretlerinde artış sağlanması, geliştirme ödeneğinin 2022 ve 2023 yıllarında da devamının sağlanması, 1 Ocak ve 1 Mayıs günlerinde ödenmeyen ek ders ücretinin ödenmesi, sözleşmeli personelin kadro sorununun karara bağlanması ve 2022 yılında çözülecek olması, müdür ve müdür başyardımcılarının, öğretmenevi yöneticilerinin, rehber öğretmenlerin ek ders ücretlerinde artış sağlanması gibi, birçok sorunun çözüme kavuşturulması, pek çok konunun kazanıma dönüştürülmesi ve bütün bunların hükûmetle ortak çalışma sonucu yapılması, ülkemiz için sendikacılık adına tarihî nitelikte kazanımlardır. Bunların hepsi bir emeğin, bir çabanın, bir mücadelenin ürünüdür” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şubenin 6. Olağan Genel Kurulu oylaması sonucunda güven tazeleyen Şube Başkanı Ali Kaya teveccühlerinden dolayı delegasyona, kongreye katılımlarından dolayı kamu bürokrasisine, konfederasyona bağlı sendika başkanlarına, siyasi parti temsilcilerine, il ve ilçe yönetim kurulları ve tüm üyelere teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı