DOLAR
32,3520
EURO
35,1292
ALTIN
2.301,73
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Emirates, Dünya İlk Yardım Günü’nü, hayat kurtaran becerilere sahip binlerce yeni kabin görevlisinin mezuniyetiyle kutluyor!

Emirates, bu yılki Dünya İlk Yardım Günü’nde havacılık alanında en üst düzey ilk yardım becerileriyle donatılan 3000 yeni kabin görevlisinin havayolunun zorlu kabin ekibi eğitim programından başarıyla mezun olmasını kutluyor.

Emirates, Dünya İlk Yardım Günü’nü, hayat kurtaran becerilere sahip binlerce yeni kabin görevlisinin mezuniyetiyle kutluyor!
28.09.2022 16:00
319
A+
A-

Emirates, bu yılki Dünya İlk Yardım Günü’nde havacılık alanında en üst düzey ilk yardım becerileriyle donatılan 3000 yeni kabin görevlisinin havayolunun zorlu kabin ekibi eğitim programından başarıyla mezun olmasını kutluyor.

 

Bu yılki son derece başarılı işe alım hedefi kapsamında, Emirates hâlihazırda 3000 yeni çalışanı işe aldı. Yeni çalışanlar birinci sınıf bir kabin görevlisi olmak için 8 haftalık yoğun bir “başlangıç” eğitimine tabi tutuluyor. Başlangıç dönemi güvenlikten servise, emniyet ve acil durumlardan ağırlamaya kadar çok sayıda kursun yanı sıra kritik öneme sahip bir tıbbi müdahale eğitiminden oluşuyor. Kabin görevlilerinin tek işinin yemek servisi yapmak ve muhteşem görünmek olduğu yönündeki yanlış algıya meydan okuyan Emirates ekibi, uçakta oluşabilecek çeşitli durumları yönetmek için eğitiliyor ve bu kapsamda hayati öneme sahip temel becerileri de öğreniyorlar. Uygulamalı, yerinde, sınıf içi ve çevrimiçi öğrenim olanaklarından birlikte yararlanan yeni çalışanlar, kendilerini hayata ve başkalarının hayatını kurtarmaya hazırlayan değerli dersler alıyorlar.

 

Tam olarak neleri öğreniyorlar?

Yeni kabin görevlilerine, baygınlık geçiren bir kişiyle başa çıkma, boğulma tehlikelerine müdahale etme, astım ve hiperventilasyon gibi solunum güçlüklerini, göğüs ağrısı, inme, kan şekerinin düşmesi, alerjik reaksiyonlar, derin ven trombozu, basınç travması, dekompresyon hastalığı gibi ani gelişen hastalıkları ve madde kullanımını tespit etme ve yönetme gibi ilk yardımın tüm yönlerini ele alan bir tıbbi eğitim veriliyor. Kabin ekibi ayrıca kırık, yanık ve ampütasyon gibi yaralanmaların yanı sıra bulaşıcı hastalıklarla nasıl başa çıkacaklarını, enfeksiyon kontrol prosedürlerinin ve uçak içi hijyenin öneminin öğreniyorlar.

 

Yeni çalışanlara, hasta simülasyon maketleri üzerinde pratik yaptıkları kalp masajı (CPR) ve Otomatik Harici Defibrilatör (AED) cihazının doğru kullanımı gibi hayat kurtaran beceriler de öğretiliyor. Kabin görevlileri ayrıca özel tasarım bir tıbbi maket üzerinde uçakta nasıl doğum yaptırılacağını ve ölüm durumlarının nasıl yönetileceğini de öğreniyorlar. Tüm eğitimler, Emirates’in Dubai’deki birinci sınıf eğitim tesisi Kabin Ekibi Eğitim Merkezi’nde havacılık alanında sertifikalı ilk yardım eğitmenleri tarafından veriliyor.

 

Gerçekten hayat kurtarıyorlar mı?

Sadece 2022 Temmuz ayında Emirates kabin ekibi iki farklı uçuşta kalbi duran iki yolcuyu kurtardı. Kardiyak arrest olarak da adlandırılan kalp durması, kalbinizin aniden atmayı durdurması anlamına gelir ve ölümcül olabilir. Beyne ve diğer organlara kan akışının durması kişinin bilincini kaybetmesine, sakat kalmasına veya derhal müdahale edilmediği takdirde ölmesine neden olabilir. Emirates kabin görevlileri her iki yolcunun da hayatını kurtarmak için CPR tekniklerinden ve defibrilatörden faydalanarak acil durum hizmetleri tıbbi bir müdahale gerçekleştirilinceye kadar yolcuları stabilize ettiler. Şu anda her iki yolcunun da durumu iyi.

 

Kabin ekibine nasıl destek olunuyor?

Uçakta tıbbi bir vaka gerçekleştiğinde, kabin ekibine uçuş mürettebatı (Kaptan/Pilot ve Yardımcı Pilot/İkinci pilot) ve Yerde Tıbbi Destek adı verilen bir ekip destek oluyor. Yerde Tıbbi Destek, Emirates Genel Merkezi’ne bağlı çalışan ve tüm dünyada uçaktaki tıbbi vakalarda destek ve bilgi sunmak üzere uydu iletişimiyle 7/24 erişilebilir olan bir ekiptir.

 

Psikolojik açıdan, kabin ekibine yolculara yardımcı olmak için rızalarını alma, hastalara ve ailelerine karşı empati gösterme, sakin kalma, hastaya her aşamada bilgi verme ve iyileşme oluncaya kadar hastanın yanında olma konularında da eğitim veriliyor. Ayrıca, gerektiğinde zor haberleri nasıl vereceklerini de öğreniyorlar. Herhangi bir vakadan sonra, kabin ekibi kendi ruhsal sağlıkları için Emirates’in Çalışan Destek Programı, Akran Desteği Hizmeti ve Emirates’in çalışan sağlık programı Sehaty üzerinden destek alıyorlar.

 

Kabin ekibinin bilgi birikimi ve becerileri her yıl bir tekrar eğitimiyle test ediliyor ve ekibin 1,5 saatlik bir çevrimiçi eğitimi, CPR, AED, şiddetli kanama ve şiddetli alerji yönetimi için 2 saatlik uygulamalı bir seansı ve her biri için de değerlendirmeleri tamamlamaları gerekiyor. Deneyimli kabin görevlileri tüm tıbbi vakaları yönetmek için eksiksiz donanıma sahip olduklarından emin olmak ve bilgilerinin düzenli olarak tazelenmesini sağlamak için her yıl bir uçuş simülasyonu alıştırmasına katılıyorlar.

 

İlk Yardımı eyleme dökmek

Dünyanın en büyük havayoluyla seyahat eden Emirates kabin görevlileri, 85 ülkede 150’den fazla şehre gerçekleştirdikleri uçuşlarla sürekli yeni maceralara atılıyorlar. Çok sayıda Emirates kabin görevlisi pozisyonlarını “dünyanın en iyi işi” olarak tanımlıyorlar, çünkü sadece 40 bin feet yükseklikte ödüllü hizmet sunmanın ve işin beraberinde gelen benzersiz yaşamın ötesinde, hayat kurtaran becerileri ve acil durumları yönetmeleri sayesinde kendi kahramanlık potansiyellerini de keşfediyorlar. Emirates’in havacılıkta ilk yardım eğitimini almış olmak, yeni çalışanların iletişim becerilerini, inisiyatif ve liderlik niteliklerini, ekip olarak etkin şekilde çalışma yetilerini, baskı altında verimli şekilde çalışmak için zihinsel olarak güçlü ve sakin kalmaya odaklanma becerilerini geliştirmelerine ve başkalarının hayatını kurtarıp, korumalarına yardımcı oluyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı