DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Emirates ve Gulf Air Ortak Uçuş Programını Başlattı

Ortaklık, Gulf Air yolcularına Avrupa, Afrika, Güney Amerika ve Uzak Doğu’ya Dubai üzerinden rahat bağlantı imkanı sunuyor.

Emirates ve Gulf Air Ortak Uçuş Programını Başlattı
16.11.2022 14:40
316
A+
A-
  • Ortaklık, Gulf Air yolcularına Avrupa, Afrika, Güney Amerika ve Uzak Doğu’ya Dubai üzerinden rahat bağlantı imkanı sunuyor.
     

  • Ortaklık, Emirates ve Gulf Air arasındaki büyüyen ilişki için önemli bir kilometre taşı niteliğinde.
     

Emirates ve Gulf Air, Aralık ayından itibaren başlamak üzere tek taraflı bir uçuş ortaklığı anlaşması imzaladı*. Yeni anlaşma, Gulf Air yolcularına Dubai üzerinden Emirates’in Avrupa, Afrika, Güney Amerika ve Uzak Doğu’daki bir dizi Emirates uçuş noktasına ulaşması için rahat bağlantı imkânı ve daha fazla seçenek sunuyor. 

 

Bahreyn Airshow’un ilk gününde imzalanan anlaşma, geçtiğimiz yıl belirlenen iş birliği çerçevesinde her iki havayolu arasında büyüyen bir ilişkinin sinyalini verdi. Anlaşma Emirates Havayolu Başkanı Sir Tim Clark ve Gulf Air CEO’su Captain Waleed Al Alawi tarafından Gulf Air Yönetim Kurulu Başkanı Zayed R. Alzayani huzurunda imzalandı. İmza törenine her iki havayolunun üst düzey yönetim ekiplerinde yer alan isimler de katıldı.

 

Genişletilmiş ortaklık kapsamında, Gulf Air, en cazip global turizm noktalarına Dubai üzerinden Emirates tarafından gerçekleştirilen uçuşlarda “GF” pazarlama kodunu kullanacak ve Gulf Air yolcularına yeni tatil seçenekleri sunacak. Yolcular Budapeşte, Prag, Varşova, Cezayir, Tunus, Bali, Hanoi, HoChi Minh City, Taipei ve Sao Paulo gibi uçuş noktalarına rahat bağlantı imkanından yararlanabilecekler. 

 

Yeni ortak uçuş anlaşması, daha bilgili, değer odaklı ve bilinçli bir profile evrilen GCC’li yolcuların giderek daha fazla yeni ve çeşitliliğe sahip deneyimler, geleneksel tatil noktaları dışında cazibe merkezleri aramaya başlamaları sonucu özel uçuş noktalarından oluşan geniş seçenekler sunuyor. 

 

Yeni ortaklık yolculara ortak biletleme ve check-in, tek bir bagaj politikası ve rahat bagaj transferi ve Emirates ile bağlantı uçuşlarında birden fazla havayoluyla gerçekleştirilen seyahatler için rekabetçi tek fiyat uygulaması gibi kolaylıklar sunuyor. Yolcular seyahat rezervasyonlarını Gulf Air web sitesi, Gulf Air satış noktaları ve çevrimiçi seyahat acentelerinin yanı sıra yerel seyahat acenteleri üzerinden gerçekleştirebilirler. 

 

Emirates Havayolu Başkanı Sir Tim Clark yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yaptığımız ortaklık kapsamında Gulf Air yolcularına uçuş ağımızdaki özel varış noktalarına daha fazla erişim ve güçlü bağlantı imkânları sunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Yolcular Dubai’den gerçekleştirecekleri seyahatlerde Emirates’in ayrıcalıklı hizmet ve misafirperverlik anlayışını da yaşayacaklar. Yakın gelecekte Gulf Air ile birlikte çalışarak daha fazlasını başarmak ve ilişkimizi daha da güçlendirmek için sabırsızlanıyoruz.” 

 

Gulf Air CEO’su Captain Waleed Al Alawi ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Emirates ile ilişkilerimiz daima güçlü olmuştur ve bugün iki havayolu arasında beraberinde daha birçok fırsat getirecek olan üst düzey bir iş birliğine imza atıyoruz. Bu ortaklık her iki havayolunun yolcularına daha gelişmiş bir deneyim sunmasını ve yolcuların seyahat seçeneklerini genişletmelerini sağlayacak.

 

Hâlihazırda dünya çapında 26 havayolu ve iki demiryolu şirketi ile uçuş ortaklığı ve iş birliği anlaşmaları bulunan Emirates, uçuş ağı kapsamında 300’den fazla şehre hizmet veriyor.

 

*Hükümet onayına tabidir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı