DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

EÜ Eczacılık Fakültesine ikinci kez akreditasyon belgesi verildi

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde  “Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni” yapıldı   Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesine Akreditasyon Belgesi, törenle takdim edildi.

EÜ Eczacılık Fakültesine ikinci kez akreditasyon belgesi verildi
24.10.2022 12:20
330
A+
A-

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde  “Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni” yapıldı

 

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesine Akreditasyon Belgesi, törenle takdim edildi. Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu Derneği (ECZAKDER) tarafından yapılan değerlendirme sonucu ikinci kez  “Tam Akreditasyon” almaya hak kazanan Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesine akreditasyon belgesi düzenlenen törenle verildi.

 

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Konferans Salonunda ECZAKDER yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Füsun Acartürk ve Ecz. Şekip Kırbeci ve ECZAK yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Aysun Pabuçcuoğlu, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir, Fakültemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen törende akreditasyon belgesi ECZAKDER Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından, Dekan Prof. Dr. Hande Gürer Orhan ve Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a takdim edildi.

 

Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bilindiği üzere Ege Üniversitesi, nitelikli akademik kadrosu, güçlü bilimsel çalışmaları, seçkin öğrencileri ve nitelikli mezunlarıyla yıllardır bilime ve ülkemize hizmet etmektedir. Üniversitemiz bünyesinde yer alan, 47 yıldır eğitim ve araştırmalarını sürdüren Eczacılık Fakültesi hem ülkemizin hem de üniversitemizin en köklü kurumlarından biridir” dedi.

 

“Bu başarılar adanmışlık gerektiriyor”

Rektör Prof. Dr. Budak, “Eczacılık Fakültesi, yalnızca bünyesindeki nitelikli akademik eğitimi ile değil; ECZAK ve ECZAKDER gibi çeşitli kurul, komisyon ve birimlerde görev alan öğretim üyeleri ile de üniversitemizin gelişimine ciddi emek vermiş ve vermeye de devam etmektedir. Bu konuda kendileri ile ayrıca gurur duyduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim.  Belirtmek isterim ki; kalite ve akreditasyon konusunda motivasyonu ve yüksek farkındalığı ile kalite süreçlerinin içselleştirilerek yaygınlaşmasında önemli rolü olan Eczacılık Fakültemiz, ECZAKDER tarafından ilk olarak 2015 yılında tam akreditasyon almıştır.  2022 yılında ise ikinci kez 6 yıl süreyle eğitimde tam akreditasyon belgesi almaya hak kazanmıştır.  Bizler de yönetim olarak, bu başarıların ardındaki yoğun emekleri ve akademisyenlerimizin üstün gayretlerini açıkça görebiliyoruz. Ciddi bir adanmışlık gerektiren bu başarıdan büyük bir memnuniyet duyuyor ve fakültemizin bundan sonraki hedeflerinde her zaman yanında olacağımızı da belirtmek istiyorum.   Fakültemizin bu başarıyı elde etmesinde emeği geçen Fakülte üst yönetimi başta olmak üzere, Fakültemiz Akreditasyon Komisyonuna, akademisyenlerimize, öğrencilerimize, idari personelimize ve tüm dış paydaşlarımıza teşekkür ediyor ve her birini ayrı ayrı kutluyorum” diye konuştu.

 

“Kalite ve akreditasyona inanan bir üniversiteyiz”

Akreditasyon sürecinin önemini ve bu alanda yürütülen faaliyetleri anlatan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, “Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, kuruluşunun 40’ıncı yılında, 2015’te ECZAKDER kriterlerini yerine getirerek ilk akreditasyonunu aldı. Köklü bir kurum olarak eğitim ve kadromuza güvenerek değerlendirme sürecine tabii olduk. İlk akreditasyonumuzun son yılında yeniden akredite olmak için yapmış olduğumuz başvurunun sonucunda aldığımız ikinci 6 yıllık tam akreditasyon belgesini almak üzere hep birlikteyiz. Bu kalite ve akreditasyon sürecinde çok yorulduk. Buna değdi çünkü çok şey öğrendik diye düşünüyorum. Biz, Ege Üniversitesi olarak kalite ve akreditasyona inanan bir üniversiteyiz. Üniversitemiz, kalite ve akreditasyona çok önem veriyor. Özellikle 2018’den sonra üniversitemizde akreditasyon seferberliği başladı. Rektörümüzün liderliği ve üst yönetimin motivasyonuyla 2018 yılında 12 olan akreditasyona sahip eğitim programı sayısı bugün üniversitemizdeki programların yüzde 70’ine yakınının akreditasyon alması ile sonuçlanmıştır. Bununla birlikte geçtiğimiz yıl Türkiye’de YÖKAK tarafından başlatılan kurumsal akreditasyonu alan ilk devlet üniversitesiyiz. Dolayısıyla aslında bugün bu kürsüde akredite bir üniversitenin akredite bir fakültesinin gururlu bir dekanı olarak bulunuyorum. Gerçekten bundan çok gurur ve onur duyduğumu paylaşmak istiyorum” dedi.

 

ECZAKDER Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Füsun Acartürk ise, “Kalite güvencesi bir eczacı olarak hepimizin en iyi bildiği kavramlardan biridir. Eğitimde kalite için belli standartların olması gerekiyor. ECZAKDER;  eczacılık alanında nitelikli insan gücünün yetiştirilmesini, güncel bilimsel gelişmeler ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda eğitimin geliştirilmesini ve eczacılık fakültelerine etkinlik kazandırılmasını amaçlayan bir kurumdur. Tüm eczacılık fakültelerinin belirli ölçülerle standart hale gelmesini sağlamayı hedefliyoruz. Yaklaşık 60 eczacılık fakültesi içinden şu ana kadar 14 eczacılık fakültesi tam akreditasyon almış durumda. Bunlardan birisi de Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi. Kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı