DOLAR
32,5320
EURO
34,8934
ALTIN
2.422,04
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Evcil Kediler İçin Gerekli Kedi Malzemeleri

Evcil Kediler İçin Gerekli Kedi Malzemeleri
14.10.2022 10:28
1.575
A+
A-

Yavru kediler oldukça sevimli bir hayvanlardır. Fakat yavru kedi sahibi olmak için dikkate alınması gereken bazı hususlar vardır. Yavru kediler oldukça hareketlidir. Fakat küçükken uygun bakımı ve beslenmeyi sağlarsanız yavru kediniz sağlıklı bir yetişkin kedi haline gelir.

Yavru kedi bakımı için öncelikle gerekli olan malzemelerin temin edilmesi gerekir. Öncelikle yavru kediniz eve gelmeden önce bazı önlemleri almanız gerekir. Evinizde tüm pencere ve kapı aralıklarının kapalı olmasına dikkat etmeniz gerekir. Yavru kediler oldukça meraklıdır ve en olmadık yere girerek kaybolabilirler. Yavru kedinizin ihtiyacını karşılamak için öncelikle onun rahat edeceği her şeyi temin edebilirsiniz.

Kedi Malzemeleri

Kedinizin yeni evine uyum sağlaması ve ihtiyaçlarını gidermesi için almanız gereken bazı kedi malzemeleri vardır. İsterseniz sokaktaki bir kediyi sahiplenin isterseniz yeni bir yavru kedi alın ihtiyaçları için bu ürünleri almanı oldukça önemlidir. Kedinizin evine gelmeden önce ürünleri hazırlamanız kedinizin uyum sağlaması için oldukça önemlidir. Yavru kedinizin ihtiyacı olduğu malzemelere bakıldığında;

Kedi taşıma çantası; bir kedi sahiplenmek istediğinizde öncelikle almanız gereken ilk şey kedi taşıma çantasıdır. Kedinin çantanın içerisinde ayağa kalkması, rahat şekilde nefes alabilmesi ve rahat hareket edebilmesi oldukça önemlidir. Ayrıca kedinin kolay bir şekilde açılmayan sert plastiğe sahip olmaması veya metal kapağa sahip olması oldukça önemlidir. Eğer almış olduğunuz çantanın kapısı kolay şekilde açılıyorsa işiniz biraz zorlaşabilir.

Bazı kediler taşıma çantasını sevmez. Çantanın içerisine girmek istemez, girdikleri zaman da strese girebilirler. Bu durumu önlemek için çantanın içerisine sevdiği bir battaniyeyi veya bir eşyayı koyabilirsiniz.

Kedi yatağı; kedinizin kendisini rahat hissetmesi için ona kedi yatağı yapabilirsiniz. Kediler günün çoğunluğunda yatmayı ve uyumayı severler. Bundan dolayı yatak alarak kedinizi sevindirebilirsiniz. Kedi yatağı alırken yatağın kenarlı olmasına özen gösterebilirsiniz. Kediler etrafı kapalı olan şeylere girmekten oldukça hoşlanırlar. Kediler yaşadıkları ortamlarda ilk alıştıkları yerlerde uyumaktan hoşlanırlar. Bundan dolayı başlangıçta kedinizin yerini belirleyemezsiniz. Bunun yanında kedinin yatağının olmasına rağmen farklı yerlerde yatması da mümkündür.

Kedi tuvaleti kabı; kedinizin evinizde rahat etmesini sağlayacak eşyaların içerisinde tuvalet kabı gelmektedir. Farklı şekillerde tuvalet kapları vardır. Bu çeşitliliğin içerisinden size uygun olanını tercih edebilirsiniz.

Açık şekilde kedi kaplarını tercih ediyorsanız kabın yeri evinizin balkonu veya kullanmadığınız tuvaletiniz olabilir. Bu ürün genellikle yavru kedilerin tercih ettikleri bir üründür. Kapalı kedi tuvaletleri ise açık tuvaletlere göre daha çok tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise koku gelmesini engellediği ve görüntü için daha güzel olduğu için tercih edilir. Otomatik tuvaletler ise açık tuvalete ve kapalı tuvalete göre daha konforludur. Bu tuvalet bir kısımdan gidere bağlanır ve bir kısmından su gelir. Kediniz tuvaletini yaptıktan sonra gidip sifonu çekebilirsiniz.

Kedi kumu; kediniz için tuvalet kabı alırken içerisinde kedi kumunu da almanız gerekir. Kediler idrarını ve dışkılarını kedi kabının içerisinde bulunan kumun içine yaparlar ve üzerini örterler. Bundan dolayı kabın içerisine yeterli miktarda kedi kumu koymanız gerekir. Kedi kumu tercih ederken doğal, silika ve organik olmasına dikkat etmelisiniz. Kedi kumunun en önemli özelliği ise sıvı alımından sonra sertleşmesidir.