DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Genç kızın gelinlik hayali gerçek oldu

Menemen’de yaşayan özel gereksinimli genç kızın düğün hayali gerçek oldu.

Genç kızın gelinlik hayali gerçek oldu
25.11.2022 13:00
236
A+
A-

Menemen’de yaşayan özel gereksinimli genç kızın düğün hayali gerçek oldu. 22 yaşındaki Rabia Aktaş için Menemen Belediyesi, Menemen Gönüllü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Menemen Şubesi işbirliğiyle gerçeği aratmayan temsili düğün gerçekleştirildi. Genç kızla dans edip halaylara eşlik eden Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan “Hep birlikte bizlere yakışanı yaptık. İçtenlikle söyleyeyim hayatımın en özel, en anlamlı nikâhına katıldım. Çünkü kardeşimiz Rabia Aktaş’ın en mutlu anlarına şahitlik ettim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.

 

Gerçeği aratmadı

Özel gereksinimli Rabia Aktaş için dün tam anlamıyla düğün merasimi yapıldı. Öğle saatlerinde Egekent 2’deki evinden kuaför salonuna götürülen genç kızın burada gelin saçı ve makyajı yapıldı. Kuaförden ailesiyle yaşadığı eve geçen genç kız için annesi ve babası tarafından gelinliğiyle uğurlandı. Polis trafik ekiplerinin korteji eşliğinde düğün salonuna gelen genç kız, hem hayalini yaşadı hem de gönlünce eğlendi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan da Rabia’nın mutluluğuna birlikte dans ederek ve halay çekerek ortak oldu. Temsili düğüne katılanlar da genç kızın mutluluğuna alkışlarla ve dans ederek eşlik etti.

 

Çok duygulandım ve çok mutlu oldum

Anne Aysel Aktaş kızı Rabia’nın 3 çocuğundan en büyüğü olduğunu belirterek, “Özel gereksinimli kızımın en büyük hayali bir gelinlik giymekti. Her genç kızın hakkı olduğunu düşündüğüm gibi, kızımın da bu hayalini gerçekleştirmek için sağ olsunlar belediyemiz, derneklerimiz ve emniyetimiz seferber oldu. Çok mutluyuz. Geçen hafta kına gecesi düzenlemiştik. Şimdi de gelinlik dileğini gerçekleştirdiler. Gördüğünüz gibi kızım çok mutlu oldu. Kızımı gelinlikle gördüğüm içinde ben de mutlu oldum ve çok duygulandım. Emeği geçen herkese, davetimize icap edip gelen herkese sonsuz teşekkür ederim” dedi.

 

Benim için çok özel bir düğün…

Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Yaşamak hayaller kurmak ve onları gerçekleştirmekle ilgilidir. Hele ki onu bir özel gereksinimli dünya güzeli bir kız evladınız kuruyorsa… Onun hayaline sahip çıkmak, o hayalin bir parçası olmak ve birlikte gerçekleştirmek harikadır. Güzel ilçemizde “Menemen” duyarlılığını bir kez daha hep birlikte sergiledik. Rabia Aktaş’ın gelin olma hayalini kendisine iş edinerek bu anlamlı organizasyonu planlayan Menemen Gönüllü Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Senem Çelik‘e, gelin konvoyuna kortej desteği veren Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğümüze, organizasyonun tüm aşamalarında yüreğini koyan mesai arkadaşlarıma, Menemenimizin yüreği güzel insanlarına katılım ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte bizlere yakışanı yaptık. İçtenlikle belirteyim ki hayatımın en özel, en anlamlı nikâhına katıldım. Çünkü bu yoğun tempo içerisinde Rabia Aktaş’ın en mutlu anlarına, istendiğinde hayallerin gerçek olabileceğine, tanık oldum… Harikasınız. İyi ki varsınız” diye konuştu.

 

Gelinlik giydiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Rabia ise gerçekleştirilen düğünde doyasıya eğlendi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı