DOLAR
32,4253
EURO
34,4712
ALTIN
2.489,78
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Genç yetenek Yüksel Başaran Yıldız'dan “Renklerin Gücünden" ilham alan sergi

Genç sanatçılar Yüksel Başaran Yıldız ve Han Keser anneleri Nilay Yıldız’la birlikte, Maji Art Gallery’de Gaye Donay’ın ev sahipliğinde yeni ve özgün eserlerden derlenmiş sergilerini açtılar.

Genç yetenek Yüksel Başaran Yıldız'dan “Renklerin Gücünden" ilham alan sergi
14.04.2023 03:00
251
A+
A-

Genç sanatçılar Yüksel Başaran Yıldız ve Han Keser anneleri Nilay Yıldız’la birlikte, Maji Art Gallery’de Gaye Donay’ın ev sahipliğinde yeni ve özgün eserlerden derlenmiş sergilerini açtılar.

Genç ressam Yüksel Başaran Yıldız, yeni sergisi “Renklerin Orkestra Şefi”ni önceki gün Nişantaşı’ndaki Maji Art Gallery First Solo salonunda açtı. Çağdaş sanatın genç değerlerini ve sanatsal dinamiğini temsil eden bu sergi, 24 Nisan’a kadar sanatseverlerle buluşacak.

Resim ve sanatla iç içe büyüyen 11 yaşındaki genç yetenek Yüksel Başaran Yıldız, “Renklerin Orkestra Şefi” sergisinde duygularını 50 eser üzerinde sergiledi. Bugüne kadar resmin yanı sıra 11 şarkı ve 11 klip yayınlayan Yıldız, son sergisinde de eserlerinde renkleri bir enstrüman olarak kullandığını ve onlardan renk orkestrası kurduğunu ifade etti. Eserlerinde doğadan, uzaydan ve çakra enerji renklerinden ilham alan genç sanatçı, tablolarını abstract pouring stilinde yorumlayarak çalışıyor. Çok renkli ve sosyal bir kişilik olan Başaran, ayrıca dans ve boksla da ilgileniyor. Resimlerini müzik dinleyip dans ederek ve eğlenerek yapan Başaran, duygularını resimlerinde kullandığı renklerle ifade ediyor.

Genç sanatçı son sergisiyle ilgili: “Eserlerimde renkleri bir enstrüman olarak kullanıyorum ve onlardan bir renk orkestrası oluşturuyorum. Tüm duygularımı tablolarıma aktarıyorum ve renkler üzerimde çok olumlu etkiler bırakıyor ve mutlu oluyorum.” sözleriyle dile getirdi.Yüksel Başaran Yıldız sergi açılışına Metin Şen, Emin Hitay, Batu Şen, Yahşi Baraz, Gaye Donay, Zerrin Bilimer, Figen Civan, Lider Şahin, Ecem Çırpan, Belgin Aksoy, Sare Aldemir, Nilüfer Akaktan, Müberra Gülöksüz, Selçuk Güzenge, Ayşe Gürdeniz Narin gibi sanat ve cemiyet dünyasından ünlü isimler katıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı