DOLAR
32,3577
EURO
34,9584
ALTIN
2.325,14
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Go tutkunları Bornova’da buluştu

Bu yıl 15’cisi düzenlenen ‘Ata’ya Saygı İzmir Go Turnuvası’ Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84.

Go tutkunları Bornova’da buluştu
22.11.2022 10:50
251
A+
A-

Bu yıl 15’cisi düzenlenen ‘Ata’ya Saygı İzmir Go Turnuvası’ Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yılı anısına Bornova Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı. Türkiye Go Oyuncuları Derneği ve İzmir Go Oyuncuları Derneği (GOZİM) işbirliği ile gerçekleştirilen Turnuva’da dereceye girenler düzenlenen törenle madalyalarını aldı.

 

Dünyanın en eski tahta oyunu olarak kabul edilen ve son yıllarda ülkemizde de yaygınlaşan ‘Go Oyunu’ için düzenlenen turnuva Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Go oyuncularını biraraya getiren ve iki gün süren etkinlik büyük heyecana sahne oldu. Yaşları 5 ile 70 arasında değişen 63 sporcunun sporcunun mücadele ettiği turnuva aydınlanma , uzun bir yaşam , hayat dersi ve başarılı insan ilişkileri adları altında oluşturulan 4 ayrı kategoride gerçekleşti. Her kategoride ilk üçe girenlere madalya verildi.

 

Go tutkunlarını Bornova’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getiren Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Go oyunu dünyanın en eski ve en popüler strateji oyunlarından biri. Bu oyununda olduğu gibi hayatta da strateji önemli. Bornova Belediyesi olarak satranç, dama, go gibi zeka sporlarını ön plana çıkararak başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın ilgi duymalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu düşünceyle de etkinlikler ve turnuvalar düzenliyoruz” dedi.

 

Kategorilere göre dereceye girenlerin isimleri ise şöyle:

 

Aydınlanma kategorisi: 1. Ulaş Ören, 2. Tuğkan Eren, 3.Hataycan Özgür.

 

Uzun bir yaşam kategorisi: 1. Berkin Gürcan, 2. Serkan Karali, 3. Osman Tiriç

 

Hayat dersi kategorisi: 1. Toprak Ege Güleç, 2. Cihan Tay, 3. Atakan Cal

 

Başarılı insan ilişkileri kategorisi: 1. Mert Cihan Deveden, 2. Hüseyin Hasan Çiçek, 3. Doğukan Ergin

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı