DOLAR
32,3650
EURO
34,9694
ALTIN
2.325,97
BIST
9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Gölcük’te Örnek Birliktelik ‘Biz Biriz, Biz Siziz’

Gölcük’te faaliyet gösteren engelli dernekleri; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Gölcük Belediyesi’nin de desteğiyle “Biz Biriz, Biz Siziz” adlı örnek bir etkinlik gerçekleştirdiler.

Gölcük’te Örnek Birliktelik ‘Biz Biriz, Biz Siziz’
04.12.2022 02:10
207
A+
A-

Gölcük’te faaliyet gösteren engelli dernekleri; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Gölcük Belediyesi’nin de desteğiyle “Biz Biriz, Biz Siziz” adlı örnek bir etkinlik gerçekleştirdiler.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Gölcük’te düzenlenen tören ve “Biz Biriz, Biz Siziz” etkinliği ile kutlandı. Etkinlikler kapsamında Gölcük Anıtpark’ta düzenlenen törene; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Gölcük +1 Down Sendromlular Derneği, Gölcük Otizm Derneği yöneticileri, dernek üyeleri, ilçede yaşayan engelliler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında Atatürk anıtına çelenk sunumlarının yapılması ile tören sona erdi.

 

BAŞKAN SEZER’DEN ENGELLİLERE ZİYARET

Törenin ardından Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek engellilerle bir araya geldi. Başkan Sezer, tüm engelliler adına Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Bat’a çiçek takdim ederek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Birliktelikte Başkan Sezer, engelliler için ilçede yapılan çalışmaları anlatarak engellilerin taleplerini dinledi.

 

“BİZ BİRİZ BİZ SİZİZ”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında; Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Gölcük +1 Down Sendromlular Derneği, Gölcük Otizm Derneği işbirliğinde “Biz Biriz Biz Siziz” programına düzenlendi. Programa Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve eşi Türkan Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın eşi Doç.Dr.Figen Büyükakın katıldı.

 

ENGELLİLERİN SORUNLARI PANELDE ELE ALINDI

Program; GFSD – Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği tarafından 2013 yılında düzenlenen yarışmada ödül alan ve sergileme kazanan fotoğrafların yer aldığı fotoğraf sergisini gezilmesi ile başladı. Programda engellilerin sorunları ve sorunların çözümlerinin konuşulduğu panel ile devam etti. Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ufuk Koçak’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Doç.Dr.Figen Büyükakın ve Oyuncu Mustafa Üstündağ bir söyleşi gerçekleştirdiler.

 

BAŞKAN SEZER YOL ARKADAŞLARININ YANINDA

Söyleşide Konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Bu organizasyonu büyük bir emekle gerçekleştiren, Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın Hasan Bat’a, Gölcük Otizm Derneği Sayın Kerim Özdemir’e, Gölcük +1 Down Sendromlular Derneği Başkanı Sayın Belgin Abanoz’a, emeği geçen herkese ve katılımlarından dolayı Sayın Selda Yavuz ve Sayın Doç.Dr.Figen Büyükakın’a çok teşekkür ediyorum. Yol arkadaşlarım olarak gördüğüm, her zaman birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğum çok değerli kardeşlerim ve büyüklerimin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, kendilerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum” dedi.

 

MELİH KAHVECİ KONSERİ İLE EĞLENDİLER

Söyleşinin ardından programa katılan engelliler Melih Kahveci konseri ile doyasıya eğlendiler.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı