DOLAR
32,3694
EURO
34,9629
ALTIN
2.325,75
BIST
9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Güler Sabancı: “Hibe Desteği Verdiğimiz Kurumlar, Bizim İçin Ortak Gayeye Ulaşmada Birlikte Yürüdüğümüz Yol Arkadaşları Oldu”

SABANCI VAKFI, HİBE PROGRAMLARI KAPSAMINDA 16 YILDA 218 PROJEYE 56 MİLYON TL’DEN FAZLA DESTEK VERDİ    Sabancı Vakfı, 16 yıldır devam eden Hibe Programları kapsamında düzenlediği “Ekim Zamanı” etkinliğinde desteklediği sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi.

Güler Sabancı: “Hibe Desteği Verdiğimiz Kurumlar, Bizim İçin Ortak Gayeye Ulaşmada Birlikte Yürüdüğümüz Yol Arkadaşları Oldu”
19.10.2022 11:40
282
A+
A-

SABANCI VAKFI, HİBE PROGRAMLARI KAPSAMINDA 16 YILDA 218 PROJEYE 56 MİLYON TL’DEN FAZLA DESTEK VERDİ 

 

Sabancı Vakfı, 16 yıldır devam eden Hibe Programları kapsamında düzenlediği “Ekim Zamanı” etkinliğinde desteklediği sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Kadın, genç ve engellilerin eşit fırsatlara sahip olduğu ve herkesin sesinin eşit çıktığı bir toplum hayaliyle 16 yılda 218 projeye 56 milyon TL’den fazla destekte bulunduk.” dedi.

 

Sabancı Vakfı, 16 yıldır kesintisiz devam eden Hibe Programları kapsamında destek verdiği sivil toplum kuruluşlarını “Ekim Zamanı” etkinliğinde bir araya getirdi. Etkinlik, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın ev sahipliğinde, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlendi. 

 

Sabancı Center’da gerçekleşen buluşmada, 2021-2022 döneminde Sabancı Vakfı’ndan hibe desteği alan 7 projenin hikayesi kamuoyuyla paylaşıldı. Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarına 16 yıldır kesintisiz hibe desteği vererek bu alanda tek vakıf olma başarısı gösteren Sabancı Vakfı, bugüne kadar 218 projeye 56 milyon TL’den fazla destek sağladı. Bu sayede, Türkiye’nin 76 ilinde yüz binlerce kişinin hayatına dokunuldu. 

 

Toplumsal gelişmenin sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirmekten başladığını belirten Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Sabancı Vakfı olarak toplumsal gelişmenin ancak güçlü ve etkin sivil toplum kuruluşlarının varlığıyla mümkün olacağına inanıyoruz. Projelere maddi desteğimizin yanında Vakfımızın yarım asra yakın süredir edindiği tecrübeyi de paylaşmaya gayret ettik. Hibe desteği verdiğimiz kurumlar, bizim için ortak gayeye ulaşmada birlikte yürüdüğümüz yol arkadaşları oldu. Birbirinden değerli projelerle bir arada olmak geleceğe dair umutlarımızı pekiştiriyor ve yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Tüm proje sahiplerine Türkiye’nin toplumsal gelişimine katkı sunan çalışmaları için minnetlerimi sunarım.” dedi. 

 

Ekim Zamanı buluşmasında Anka Üreten Kadın Derneği, Dem Derneği, Dört Mevsim Yaşam Boyu Oyun ve Öğrenme Derneği, Hempa Çocuk Derneği, Kadın Adayları Destekleme Derneği, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği ve Türkiye İşitme Engelliler Derneği’nin proje temsilcileri; projelerinin sonuçlarını, projelerini hayata geçirirken yaşadıkları deneyimleri, gelecek dönem için planlarını ve projelerden yararlanan insanların öykülerini aktarma fırsatı buldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı