DOLAR
32,3679
EURO
35,1021
ALTIN
2.325,03
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hamidiye’de 23. Kestane Festivali Coşkusu Yaşandı

Gölcük Hamidiye’de her yıl geleneksel olarak yapılan “Kestane Festivali” 23.

Hamidiye’de 23. Kestane Festivali Coşkusu Yaşandı
11.11.2022 11:30
268
A+
A-

Gölcük Hamidiye’de her yıl geleneksel olarak yapılan “Kestane Festivali” 23. yılında yoğun katılımla gerçekleştirildi.

 

Gölcük’ün en eski köylerinden biri olan Hamidiye’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kestane Festivali, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. İl ve ilçe protokolünden geniş katılımla düzenlenen 23. Hamidiye Kestane Festivali’nde köy halkı tarafından ziyaretçilere kestane ve çeşitli ikramlar yapıldı. Festivale katılarak Hamidiye halkının coşkusuna ortak olan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer,  festivalin köy ve ilçenin tanıtımına önemli katkılar sağladığını dile getirdi.

 

FESTİVAL COŞKUSUNA GENİŞ KATILIM

Hamidiye köy meydanında düzenlenen festivale Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gölcük Kaymakamı Yusuf Özdemir, siyasi parti ilçe başkanları, daire müdürleri, muhtarlar ve köy halkı katıldı.

 

EL EMEĞİ ÜRÜNLER KATILIMCILARA İKRAM EDİLDİ

Festivalde köy halkı her yıl olduğu gibi bu da katılımcılara ve protokole, geceye özel hazırlanan kestanenin yan sıra, gözleme, çay, karalahana yemeği, mısır ekmeği, yoğurt ve meyve ikramı yaptı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doc. Dr. Tahir Büyükakın, Gölcük Kaymakamı Yusuf Özdemir Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, lezzetli ikramları hazırlayarak festivali gerçekleştiren köylülere teşekkürlerini iletti. Katılımcılarla uzun uzun sohbet eden protokol üyeleri, ilçede ve ilde yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler vererek köylülerin taleplerini dinledi.

 

BAŞKAN SEZER’DEN HAMİDİYELİ HEMŞEHRİLERİNE TEŞEKKÜR

Festivalde emeği geçenlere teşekkür eden Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Hemşehrilerimizin büyük ilgi ve katılımıyla Hamidiye Kestane Festivalimizin 23.yılında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Organizasyonun ev sahipliğini en güzel şekilde yerine getiren Muhtarımız Sayın Adem Bal’a, büyük emek harcayan Hamidiyeli gençlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı