DOLAR
32,3430
EURO
35,0087
ALTIN
2.324,00
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

HRÜ’de Farklı Ülkelerden Gelen Uluslararası Öğrencilerle Tanışma Toplantısı Yapıldı

Harran Üniversitesi’nde eğitim öğretim gören yabancı öğrencilerle “Uluslararası Öğrenci Tanışma Toplantısı’ düzenlendi.

HRÜ’de Farklı Ülkelerden Gelen Uluslararası Öğrencilerle Tanışma Toplantısı Yapıldı
20.10.2022 17:30
245
A+
A-

Harran Üniversitesi’nde eğitim öğretim gören yabancı öğrencilerle “Uluslararası Öğrenci Tanışma Toplantısı’ düzenlendi.

 

Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü'nün düzenlediği toplantı, Merkezi Yemekhane Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

Toplantıya, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demir, Üniversite Genel Sekreteri Zübeyir Zorlu, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. Hüsamettin Bulut ile Uluslararası Öğrenci Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Rejhan Rahman ve farklı ülkelerden Harran Üniversitesi’ni tercih eden çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Toplantıda, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. Hüsamettin Bulut birer açış konuşması gerçekleştirdi.

 

Konuşmasında Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Sizler üniversitemizde okuyan 3000’in üzerinde uluslararası öğrencimizi temsil ediyorsunuz. Sizlerle tanışmaktan mutluluk duydum. Ben de yaklaşık 15 sene yabancı öğrenci veya hoca olarak dış ülkelerde bulundum. Sizin duygu ve düşüncelerinizi, neler hissettiklerinizi çok iyi anlıyorum. Şunu unutmayın yabancı öğrenciler kaldıkları ülkede ülkenin dilini öğrendikleri zaman çok daha başarılı oluyorlar. Sizler daha mücadeleci bir ruha sahipsiniz. Güçlü bir irade ve takım oyuncusu olabilecek, bir insanı başarıya ulaştırabilecek unsurları bu okuduğunuz süre içerisinde öğrenirseniz eminim ki çok daha başarılı olacaksınız. Daha güzel yerlere geleceksiniz. Sizin gibi aynı sıralardan geçmiş öğrencilerimizin başarılarını duyuyoruz ve onlarla övünüyoruz. Azminizi ve iradenizi, derslerinize, çalışmalarınıza odaklayıp diğer arkadaşlarınızı da teşvik ederek hem üniversitemize hem de ülkemize katkıda bulunursunuz. Bizim ülkemizden sonraki gittiğiniz gerek ülkeniz olsun gerek başka ülkeler olsun orada lider konumuna gelirsiniz. Bu sıralar ve okuduğunuz yıllar sizler için çok önemlidir. Sizlere başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

Harran Üniversitesi’nde 44 farklı ülkeden yaklaşık 3100 Uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğünü ve bu oranın tüm öğrencilerin 11’ine tekabül ettiğini belirten Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. Hüsamettin Bulut: “Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa’yı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz, Kampüsümüzün ve Üniversitemizin olanaklarından faydalanmanız, sorunlarınızın çözümü için Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü olarak her zaman yanınızdayız. Bizlerle diyaloğunuzu sürdürürseniz eğitimlerinizi tamamlayıp kendi ülkelerinize döndüğünüzde bile sizlerin yanında olacağız. Bu toplantıyı bir tanışma toplantısı olarak düzenliyoruz. Ama her türlü sorularınız, sıkıntılarınız ve önerileriniz için bizlere ve koordinatörlükte bulunan temsilci arkadaşlara başvuru yapabilirsiniz.  Sizlere yardımcı olmak için Koordinatörlüğümüz ve Uluslararası Öğrenci Kulübümüz her zaman sizlere açıktır. Ne kadar birlikte hareket eder, istişare içerisinde olursak sorunlarımızın çözümü de o kadar kolay olur.

 

Üniversitemiz uluslararasılaşma yolunda büyük adımlarla ilerlemektedir. Kıymetli öğrenciler; sizler ailenizden bize bir mirassınız, biz de bu mirasa elimizden geldiğince sahip çıkıyoruz. Buraya geldiğinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Öğrenciler, Uluslararası öğrencilerle yakından ilgilendikleri için Rektör Çelik ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü yöneticilerine teşekkür ettiler.

 

Toplantı, öğrencilerden gelen soruların yanıtlamasıyla son buldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı