DOLAR
32,3182
EURO
35,1213
ALTIN
2.298,63
BIST
9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hunutlu Termik Santrali Çin ve Türkiye iş birliği ile açıldı

Shanghai Elektrik Enerjisi Limited Şirketi tarafından yatırımı yapılan ve inşa edilen Türkiye Hunutlu Termik Santrali açıldı.

Hunutlu Termik Santrali Çin ve Türkiye iş birliği ile açıldı
17.12.2022 14:10
534
A+
A-

Shanghai Elektrik Enerjisi Limited Şirketi tarafından yatırımı yapılan ve inşa edilen Türkiye Hunutlu Termik Santrali açıldı. Açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Shaobin Liu, Shanghai Elektrik Enerjisi Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Lin Hua ve diğer yetkililer katıldı.

Hunutlu Termik Santrali’nin iki ülke arasındaki ortak “Bir Kuşak, Bir Yol” inşasının sembolik bir projesi olduğunu belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, yüksek teknoloji ultra temiz emisyon standartlarının benimsediği santralin Türkiye’nin elektrik arzının yüzde 4-6’sını sağladığını kaydetti. Santralin yarattığı istihdamın yanı sıra ekonomik ve sosyal faydalar sağladığını belirten Bayraktar, aynı zamanda Türkiye ve Çin’in enerji iş birliğini daha da artırması ve iki ülkenin kalkınma stratejilerinin birbirine bağlanmasına yardımcı olmasını beklediklerini ifade etti. 

Hunutlu Termik Santrali’nin Çin ile Türkiye arasındaki “Bir Kuşak, Bir Yol”un yüksek kaliteli ortak inşasının bir projesi olduğunu söyleyen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Shaobin Liu, iki ülke arasındaki kazan-kazan işbirliğinin model projesi olduğunu da belirtti. Bu yıl Eylül ayındaki Çin ve Türkiye devlet başkanları görüşmesinde bu projenin olumlu değerlendirildiğinden bahseden Shaobin Liu, aynı zamanda bu projeyi iki ülke arasında yeşil ve düşük karbonlu bir işbirliği model projesi haline getirmek için iki tarafın birlikte çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı