DOLAR
32,5274
EURO
34,7716
ALTIN
2.490,92
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

İBB Şehir Tiyatroları İki Efendinin Uşağı Oyunuyla Adana’da

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, İki Efendinin Uşağı oyunuyla 7.

İBB Şehir Tiyatroları İki Efendinin Uşağı Oyunuyla Adana’da
14.10.2022 16:40
268
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, İki Efendinin Uşağı oyunuyla 7. Şehir Tiyatroları Festivali kapsamında Adana seyircisinin karşısına çıkıyor.

 

Carlo Goldoni’nin yazdığı Aslı Öngören’in yönettiği İki Efendinin Uşağı, 17 Ekim ve 18 Ekim tarihlerinde 20.00’de Adana Şehir Tiyatroları Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.

 

Bu yıl 7.’si düzenlenen Şehir Tiyatroları Festivali, Türkiye’nin dört bir yanından şehir tiyatrolarının oyunlarına ev sahipliği yapacak.

 

İKİ EFENDİNİN UŞAĞI

Pantolone, kızı Dottore'yi oğlu Slvio ile evlendirmeye karar vermiştir ve evinde bir tören düzenler. Gençler birbirlerine aşıktır ancak daha önce Pantolone'nin kızını evlendirme sözünü verdiği ve öldüğünü sandıkları Federico Rasponi'nin bu törene gelmesiyle işler karışır. Sözlü gelenekten beslenen İtalyan Halk Tiyatrosu Commedia Dell Arte’nin seçkin örneklerinden biri olan ve uşak Truffaldino’nun kurnaz hazırcevaplığı ile ilerleyen oyun izleyicilerine keyifli bir seyir sunuyor. Carlo Goldoni’nin yazdığı Aslı Öngören’in yönettiği oyunda, Çağlar Ozan Aksu, Dolunay Pircioğlu, Eraslan Sağlam, Hamit Erentürk, Mert Tanık, Murat Bavli, Müslüm Tamer, Seda Çavdar, Volkan Öztürk, Yeliz Gerçek, Yılmaz Aydın rol alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı