DOLAR
32,3341
EURO
35,0774
ALTIN
2.308,07
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, dayanışma konserleri ile depremzedelere destek olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında yapılacak dayanışma konserlerinin tüm geliri depremzedelerin barınma sorununu çözmek için Bir Kira Bir Yuva kampanyasına aktarılacak.

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, dayanışma konserleri ile depremzedelere destek olacak
10.03.2023 19:30
256
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında yapılacak dayanışma konserlerinin tüm geliri depremzedelerin barınma sorununu çözmek için Bir Kira Bir Yuva kampanyasına aktarılacak.

15-21 Mart 2023 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında yapılacak dayanışma konserlerinin tüm geliri Bir Kira Bir Yuva kampanyasına bağışlanacak. Düzenlenecek 3 konserin tüm geliri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İhtiyaç Haritası ortaklığıyla düzenlenen Bir Kira Bir Yuva kampanyası aracılığıyla depremzedelerin yaralarının sarılması için kullanılacak.

Konserler dayanışmayı büyütecek
7 günlük kongre takvimindeki ücretli konserler, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin etkili olduğu 10 ilimizle dayanışmayı büyütecek. 16 Mart’ta güçlü sesi ve eşsiz yorumuyla Melike Şahin, 20 Mart’ta Rus müzisyen Evgeny Grinko, 21 Mart’ta ise müziğiyle çokluğu ve birliği savunan Kardeş Türküler dinleyicilerle buluşacak.

Tüm geliri Bir Kira Bir Yuva kampanyasına aktarılacak konserlere “İktisat Kongresi” mobil uygulamasından veya Biletix üzerinden bilet alınabilecek. Fiziki katılım göstermeyip sadece bağış yapmak isteyen yardımseverler için “katılımsız bilet” seçeneği de bulunacak.

Kongre programı açıklandı
15-21 Mart 2023 tarihleri arasında düzenlenecek ve sivil, şeffaf, tam katılımcı bir girişim olarak kurgulanan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin programı açıklandı. Kongrenin sonucunda yeni yüzyıla yön verecek politika önerileri tüm Türkiye ile paylaşılacak.

Yedi gün sürecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin programında ana oturumlar, delege buluşmaları, forumlar ve sanatsal faaliyetler bulunuyor. Ana kongre, Türkiye ve dünyanın saygın bilim insanları ve uzmanlarını bir araya getirecek. 70’e yakın konuşmacı, birçok kapsamlı sunum gerçekleştirecek. Aralarında Vandana Shiva, Bob Geldof, Michio Kaku ve Andrew McAfee gibi isimler geleceğin inşasına dair konuşmalar gerçekleştirecek.

6 Şubat 2023’te yaşanan büyük deprem felaketinin ardından 15-21 Mart tarihlerine ertelenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin programına depreminin yarattığı yıkımın uzun vadeli sonuçları hakkında kapsamlı müzakereler dâhil edildi. Programa doğayla uyumlu ve afetlere dirençli kentlerin yaratılması, afet yönetimi gibi birçok farklı oturum eklendi.

Kongrenin sekretaryası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından yürütülüyor. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile program ve diğer tüm bilgiler için iktisatkongresi.org’u ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı