DOLAR
32,3298
EURO
35,0568
ALTIN
2.285,05
BIST
8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İklim Değişikliği Eylem Planı için önemli toplantı

Büyükşehir yetkilileri, İklim Değişikliği Eylem Planı Hazırlanması ve Uyum stratejilerinin belirlenmesi noktasında paydaş kurumlar ile toplantı yaptı   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İklim Değişikliği Eylem Planı Hazırlanması ve Uyum stratejilerinin belirlenmesi için çalışmalara başladı.

İklim Değişikliği Eylem Planı için önemli toplantı
27.10.2022 12:40
211
A+
A-

Büyükşehir yetkilileri, İklim Değişikliği Eylem Planı Hazırlanması ve Uyum stratejilerinin belirlenmesi noktasında paydaş kurumlar ile toplantı yaptı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İklim Değişikliği Eylem Planı Hazırlanması ve Uyum stratejilerinin belirlenmesi için çalışmalara başladı. Bu kapsamda kurumsal karbon ayak izi envanteri ve azaltım eylemleri planının da hazırlanacağı proje için toplantı yapıldı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya paydaş kurumlardan temsilciler katıldı.

 

PAYDAŞ TOPLANTISI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca yürütülmekte olan “Kurumsal Karbon Ayak İzi Envanteri ve Azaltım Eylemleri Planı Hazırlanması” ve “Kocaeli İli İklim Değişikliği Eylem Planı Hazırlanması ve Uyum Stratejilerinin Belirlenmesi” projelerine ilişkin önemli bir toplantı yapıldı. Bu bağlamda Kocaeli’deki tüm kamu kurum kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıkları ve iştirakleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alındığı paydaş toplantısı Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

EYLEM PLANI GÜNCELLENECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında hazırlamış olduğu İklim Değişikliği Eylem Planı sonrasında Paris İklim Anlaşmasının 2021 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmesiyle birlikte İklim Değişikliğine yönelik çalışmalarına hız verdi. Buna göre İklim değişikliği ile mücadele kapsamında il çapında ve kurumsal ölçekte sera gazı azaltımına ve iklim değişikliğine uyuma yönelik stratejiler geliştirmek üzere Eylem Planı güncelleme çalışmaları başladı.

 

PAYDAŞLARIN GÖRÜŞ ÖNERİLERİ ALINDI

Toplantıda iklim değişikliğine sebep olan sera gazı salınımlarının azaltım önlemlerinin görüşülerek ortaya konulması, ilimizin maruz kaldığı iklim risklerinin tespit edilmesi ve iklim değişikliğine uyum stratejilerinin paydaşlarla birlikte değerlendirilmesi sağlanarak bu konuda ilgili tüm paydaşların görüş ve önerilerine başvuruldu.

 

ÖNEM: “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ GELECEĞİMİZİ TEHDİT EDİYOR”

Toplantıda açılış konuşması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mesut Önem; “İklim Değişikliği geleceğimizi tehdit ediyor, sınır tanımıyor. Dünyamızda insan eliyle meydana gelen iklim değişikliği giderek daha çok bedel ödememize neden oluyor. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı gereken önlemlerin alınması, işbirliğinin güçlendirilmesi ve her kesimde farkındalığın arttırılması için yapılacak çalışmalar büyük önem arz ediyor. Küresel çapta etki eden bu soruna karşı başta yerelde olmak üzere, ulusal ve küresel çalışmaların koordineli olarak yapılması şarttır. 2018 yılında Kocaeli İklim Değişikliği Eylem Planını hazırladık. Ulusal ölçekteki hedef ile aynı paralelde hareket ederek, sera gazı emisyonlarımızı 2030’a kadar artıştan yüzde 21 azaltım oranı olarak belirleyerek azaltım hedefimizi ortaya koyduk. Sonrasında hazırlanmış olan eylem planımızı güncellemek ve uyum eylem planımızı da hazırlamak üzere öncelikle siz değerli katılımcı, paydaş kurum ve kuruluşlardan sera gazı emisyonlarının hesaplanması ve raporlanması adına 2021 yılına ilişkin veriler temin edildi ve kurumsal anlamda karbon ayak izimiz hesaplanmış oldu. Yapılacak bu çalışma sonrasında azaltım hedefimizin revize edilmesi planlandı” İfadelerini kullandı.

 

EN KAPSAMLI KURUMSAL KARBON AYAK İZİ VE EYLEM PLANI

Hazırlanma aşamasındaki Kocaeli İklim Değişikliği Eylem Planı 2022 yılsonu itibarı ile tamamlanacak. Bunun yanı sıra yine eş güdümle yürütülen ve şimdiye kadar hazırlanan en kapsamlı kurumsal karbon ayak izi ve eylem planı olma özelliği taşıyan diğer projede, Büyükşehir Belediyesi ve İştiraklerinin kurumsal karbon ayak izi hesaplanmış oldu. 2022 yılsonu itibarı ile tamamlanacak proje sonrasında bu sera gazı emisyonlarının azaltılması adına yapılacak eylemlerin etkin ve koordineli bir şekilde belirlenmesi ve yürütülmesi sağlanacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı