DOLAR
32,3695
EURO
35,0221
ALTIN
2.323,53
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İSİB'ten Rusya'ya Eğitim ve Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 6-7 Nisan tarihleri arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da Eğitim ve Sektörel Ticaret Heyeti organizasyonu düzenledi.

İSİB'ten Rusya'ya Eğitim ve Sektörel   Ticaret Heyeti Organizasyonu
17.04.2023 12:00
183
A+
A-

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 6-7 Nisan tarihleri arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da Eğitim ve Sektörel Ticaret Heyeti organizasyonu düzenledi. 

Eğitim ve Sektörel Ticaret Heyeti organizasyonuna İSİB Yönetim Kurulunu temsilen İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Ünlü, Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliğini (KBSB) temsilen KBSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Cevat Akkaya ve İSİB yetkilileri katıldı. 

Türkiye’den 16 firmanın katıldığı Eğitim ve Sektörel Ticaret Heyeti organizasyonu kapsamında Rusya Isıtma, Havalandırma, İklimlendirme, Isı Temini ve Bina Termal Fiziği Mühendisleri Derneği (ABOK) ile ortak bir çalışma yürütüldü.  Rusya tarafından toplam 47 katılımcının yer aldığı etkinlikte toplam 40 iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Rusya Eğitim ve Sektörel Ticaret Heyeti programı; 6 Nisan Perşembe günü ABOK başkanı Profesör Iurii Tabubshchikov ve İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Ünlü’nün konuşmaları ile başladı. 6 Nisan Perşembe günü Isıtma konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirilirken 7 Nisan Cuma günü ise Havalandırma konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi. İkili iş görüşmeleri ise 6-7 Nisan tarihleri boyunca sunumlarla eş zamanlı olarak yapıldı.

6 Nisan Perşembe günü Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Müşaviri Ömer Kerman, etkinliği ziyaret ederek katılımcı firmalar ile görüşmeler gerçekleştirdi. Aynı gün akşamı Türk firmalar ve ABOK temsilcileri, İSİB tarafından verilen akşam yemeğine katıldı.

İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Ünlü organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Rusya yaklaşık 14 milyar dolarlık iklimlendirme sektörü ithalatı ile Dünya’nın 12. büyük sektör ithalatçısı konumunda. Türk İklimlendirme Sektörü olarak bu ülkede sektörümüzün alt ürün gruplarında ilk 10 ihracatçıdan biriyiz. Bu ülkedeki etkinliğimizi artırmak adına ABOK ile sıkı bir işbirliği yapıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz Eğitim ve Sektörel Ticari Heyet organizasyonumuzla Rusya’daki muhataplarımızı hem sektörümüzün gelişimi ve Ar-Ge gücü konularında bilgilendirirken hem de ticaretimizi artırmayı amaçladık. Katılım gösteren 16 firmamızdan da organizasyon konusunda olumlu dönüşler aldık. İSİB olarak stratejik olarak hedef ülkelerde planladığımız pazarlama, iletişim ve eğitim faaliyetlerini ihracatçılarımız için kullanmaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı