DOLAR
32,2234
EURO
34,7677
ALTIN
2.447,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
20°C

İslam Dünyası STK’ları Birliği’nin 37’inci Konsey Toplantısı İstanbul’da Gerçekleştirildi

İslam Dünyası STK’ları Birliği’nin 37’inci Konsey Toplantısı İstanbul’da Gerçekleştirildi
26.02.2024 18:15
18
A+
A-

İslam Dünyası STK’ları Birliği’nin 37’inci Konsey Toplantısı, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların iştirakiyle 24 Şubat’ta İstanbul’da yapıldı. Uranüs Otel’de gerçekleştirilen toplantıya; T.C. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayhan Ogan, Prof. Dr. Yasin Aktay, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Atilla Arkan, TGTV Kurucular Kurulu Başkanı Av. Hamza Akbulut, TGTV Başkanı Mehmet Yıldız, İDSB Kurucu Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu ve İDSB önceki dönem Genel Sekreteri Av. Ali Kurt’un yanı sıra siyasiler, ulusal ve uluslararası düzeyde 100’e yakın sivil toplum kuruluşunun başkanları ve akademisyenler katıldı.

Müslüman Kardeşlerimizin Yanında Olmalıyız

Açılış konuşması ise İDSB Genel Sekreteri Eyüp Akbal tarafından gerçekleştirdi. Akbal konuşmasında “Müslümanların tespih taneleri gibi dağılmasına müsaade etmeyeceğiz, İDSB’nin çatı kuruluş olarak birleştirici olması konusunda çalışmalarımızı daha da artıracağız. İDSB’nin asli fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için elimizden gelen gayreti fazlasıyla yapacağız. Bizler, İDSB olarak dünya genelinde yaygın ve etkin olmak zorundayız. Bizler, dünyanın dört bir yanındaki farklı bölgelerdeki Müslüman kardeşlerimizin uğradığı mezalime karşı dik durmaya ve karşı koymaya mecburuz. Doğu Türkistan için, Arakan için, Keşmir için, Suriye için, Irak için taşın altına elini koyması gerekenler bizleriz. İDSB’yi daha çok sahiplenmeli, daha çok çalışmalı, daha yüksek sesle haykırmalı, Müslüman kardeşlerimizin yanında olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Akbal: “İslam Ruhunu Pekiştirmeyi Şiar Edindik”

“İDSB olarak İslam ülkelerinde bulunan STK’ların çatı kuruluşu olarak yola çıktık ve İslam ruhunu pekiştirmeyi şiar edindik.” diyen Akbal, “Bugün geldiğimiz noktada 65 ülkeden 346 üye kuruluşumuz bulunuyor. Bir, iki yıllık süreçte bu sayıları 70 ülkeye ve 500 üye kuruluşa ulaştırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından IV. Uluslararası STK Fuarı’ndan Uluslararası Aile Enstitüsü’ne, Uluslararası Gazze Konferansı’ndan Uluslararası Afrika Kongresi’ne, İnsani Yardım Platformu’ndan Uluslararası Sivil Toplum Akademisi’ne kadar bir dizi konu hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Program, İDSB 37’inci Konsey Toplantısı Gala Yemeği’nin ardından son buldu.