DOLAR
32,3068
EURO
35,0599
ALTIN
2.307,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

IT Uzmanlarının Sahip Olması Gereken 5 Yetenek

NİTELİKLİ IT UZMANLARINA SAHİP OLAN ŞİRKETLER SİBER SALDIRILARLA MÜCADELE EDEBİLİYOR   Dünyada yaşanan teknolojik gelişmeler başta bilişim sektörü olmak üzere pek çok sektörün ihtiyaçlarını da şekillendiriyor.

IT Uzmanlarının Sahip Olması Gereken 5 Yetenek
13.10.2022 11:30
322
A+
A-

NİTELİKLİ IT UZMANLARINA SAHİP OLAN ŞİRKETLER SİBER SALDIRILARLA MÜCADELE EDEBİLİYOR

 

Dünyada yaşanan teknolojik gelişmeler başta bilişim sektörü olmak üzere pek çok sektörün ihtiyaçlarını da şekillendiriyor. Şirketlerin bilişim yatırımlarında başarıya ulaşması adına ortaya çıkan ihtiyaç listesinin en üst sıralarında ise IT liderlerinin nitelikli bir teknik deneyim ve bilgiye sahip olması gerekliliği yer alıyor. Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, Siber Güvenlik Farkındalık Ayı olan Ekim ayına özel olarak şirketlerin siber saldırılar karşısında başarılı olması için IT uzmanlarında bulunması gereken 5 yeteneği sıralıyor.

 

IT uzmanları şirketlerde bulunan teknolojik cihazları ve dijital ağları kuran, bakımını yapan ve onaran kişilerdir. Hem KOBİ’ler hem de büyük ölçekli şirketler için kritik bir rol oynayan bu kişilerin, ağ sorunlarını tespit etmede ve bu sorunları giderme konusunda donanımlı olması gerekiyor. Günümüzde şirketleri hedef alan siber saldırıların sayısı her geçen gün artıyor. Öyle ki artan bu saldırılar karşısında şirketlerin önlem almasının yanı sıra nitelikli IT uzmanlarına da sahip olması gerektiğinin altını çizen Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, Siber Güvenlik Farkındalık Ayı’na özel olarak IT uzmanlarında bulunması gereken 5 özelliği sıralıyor.

 

1. Kod yazma süreçlerini anlamaları gerekiyor. IT profesyonellerinden işlerini verimli yapabilmeleri için kod yazma süreçlerine hakim olmaları bekleniyor. IT profesyonellerinin çok fazla kod yazmasa bile HTML ve C++ gibi temel dillere aşina olmaları her zaman işlerine yarayacaktır.

 

2. Metodoloji üzerinde deneyim sahibi olmalı. İşe alım süreçlerinde işe alınacak IT uzmanlarının işinizin çalışma şekline bir aşinalık veya buna uyum sağlayabileceklerine dair kanıtlar aranmalı. Öyle ki bilgi teknoloji işleviniz DevOps üzerinde çalışıyorsa, geliştirme hızına ve "sprint" çalışma tarzına ayak uydurabilecek birine ihtiyacınız olacaktır.

 

3. Analitik düşünebilmeli ve problem çözebilmeli. Sistem tabanlı bilişim sorunlarını teşhis ederken ve çözerken analitik düşünme becerisi bir zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki analitik düşünme ve problem çözme becerisi, kod yazarken veya hata ayıklarken de büyük önem taşıyor. 

 

4. Zamana ve yeni çalışma biçimlerine ayak uydurabilmeli. Artırılmış gerçeklik, makine öğrenimi, bulut teknolojisi ve daha fazlası gibi ufukta görünen teknolojiler, şirketler için giderek daha çekici hale geliyor. Günümüzde IT çalışanlarının bu gelişmelere ayak uydurması büyük önem taşıyor. Bu bağlamda IT uzmanlarından yeni çalışma biçimlerine uyum sağlamaları ve yeni becerileri hızla kazanabilmeleri gerekiyor. 

 

5. Siber güvenlik hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmalı. Artan siber saldırılar karşısında IT uzmanlarının en son siber güvenlik sorunları, yazılımları ve en iyi uygulamalar hakkında derinlemesine bilgi sahibi olması bekleniyor. IT uzmanları, siber güvenlik açıklarını anlamalı ve bu durumla mücadele edebilecek çözümler üretmelidir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı