DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden e-skuter düzenlemesi

Yaya ve bisiklet güvenliği için park yerleri yapıldı   İzmir Büyükşehir Belediyesi elektrikli skuter olarak tanımlanan araçların kullanımının artması ve bu duruma bağlı olarak hatalı parkların kamusal alanlarda işgale neden olması üzerine özel park alanları oluşturdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden e-skuter düzenlemesi
31.10.2022 15:00
224
A+
A-

Yaya ve bisiklet güvenliği için park yerleri yapıldı
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi elektrikli skuter olarak tanımlanan araçların kullanımının artması ve bu duruma bağlı olarak hatalı parkların kamusal alanlarda işgale neden olması üzerine özel park alanları oluşturdu. Büyük bölümü tamamlanan çalışmalarla sahil şeridi ve kentin iç kesimlerinde toplam 63 noktada yaklaşık 2 bin 500 kapasiteli e-skuter park alanı oluşturulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm dünyada sürdürülebilir ve çevreci bir ulaşım aracı olarak hızla yaygınlaşan elektrikli skuter (e-skuterler) için park alanları oluşturdu.

Çalışmalar kapsamında Üçkuyular İskelesi ile Mavişehir arasındaki yaklaşık 20 kilometrelik sahil şeridi üzerinde BİSİM, tramvay istasyonu, vapur iskelesi ile entegre olacak şekilde 47 noktada toplam 668 adet e-skuter park yerinin yapımı tamamlandı. İzmir’in iç kesimlerinde ise 16 noktada toplam 151 adet e-skuter park yerinin yapımı devam ediyor. Bu 16 noktadan beşinde toplam 44 adet e-skuter park yerinin yapımı tamamlandı. 11 noktada ise imalatlar devam ediyor. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen çalışma tamamlandığında İzmir toplam 63 noktada 2 bin 457 kapasiteli e-skuter park alanına sahip olacak.

Şikayetler üzerine skuter firmalarıyla toplantı
Hatalı park etme türleriyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gelen şikayetler doğrultusunda İzmir’de faaliyet gösteren 9 e-skuter operatörünün yetkilileriyle toplantı yapıldı. Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı güncel coğrafi park sınırlamaları, kaldırım işgallerinin önlenmesi, yeni park yeri çözümleri, skuter kullanımında güvenlik, sürdürülebilir veri toplama sistemi ile ilgili konular ele alındı.

Daha güvenli, daha düzenli
Uygulama hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir Ulaşım Planlama Şube Müdürü Özlem Taşkın Erten, “E-skuterler bugünün ve geleceğin vazgeçilmez mikro mobilite araçları olacak gibi görünüyor. Şu an İzmir’de 9 firmadan yaklaşık 16 bin tane skuter aracına izin verilmiş durumda. 22 kilometrelik sahil şeridimiz boyunca biz skuterlere da yer ayırmak istedik. Nasıl bisikletlere daha güvenli ve düzenli olsun diye bir park alanı tanıyorsak, şimdi de e-skuter firmalarının kullanımına da yer açmış olduk” diye konuştu.

“Yayaların ve bisikletleri engellemeden park edilmesi gerekiyor”
Erten, “Yayaların geçişlerini engellemeden park edebilmelerini sağlamak için ya da bisiklet yolundaki kazalara sebebiyet vermemeleri adına biz kıyı şeridi boyunca özel alanlar tahsis ettik. Bütün firmalar bu alanları kullanabilecek. Bir skuter kullanıcısı, skuter park yerinden araç alıp bırakabileceğini bilecek. Bunu bir teşvik projesi olarak düşünebiliriz. Yaya olarak bu kıyıyı kullanan insanların aslında can güvenliği açısından skuterların da burada kullanılması için firmaların da kullanıcılarını teşvik etmesini diliyoruz. Özellikle skuter kullanıcılarının da kıyı boyunca skuterleri bıraktığı noktaların bu alanlar olmasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı