DOLAR
32,3326
EURO
35,1252
ALTIN
2.303,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İzmir Fuarı’nda müzik ve sanat dolu akşam

91.

İzmir Fuarı’nda müzik ve sanat dolu akşam
07.09.2022 12:20
314
A+
A-

91. İzmir Enternasyonal Fuarı, müzik ve sanat dolu etkinlikleriyle devam ediyor. İzmir Fuarı’nın beşinci gününde, Rock&Rap Sahnesi’nde Sena Şener, Mogambo Geceleri’nde Kübalı sanatçı Ibis Maria sahne alırken Atatürk Açık Hava Tiyatrosu’nda ise Armağan Çağlayan ile Size Anlatacaklarım Var gösterisi vardı. 

 

Bu yıl dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu İzmir ile birlikte gerçekleştirilen 91. İzmir Enternasyonal Fuarı, sanat ve müzik dolu etkinlikleriyle ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. Fuar’da beşinci günün akşamı Rock&Rap Sahnesi’nde, Sena Şener sahneye çıktı. 9 yaşından beri elinden düşürmediği gitarıyla yorumcu, söz yazarı ve besteci kimliğini insanlarla paylaşan, dünyaca ünlü DJ'lerle elektronik çalışmalara besteci ve vokal olarak imza atan Şener, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Genç şarkıcı, alternatif/rock şarkılarını ve aynı zamanda yeni soluk getirdiği ve ilgi gören coverlarını da konseri izlemeye gelenlerle birlikte seslendirdi. Kültürpark 3 No’lu Hol önündeki Rock&Rap Sahnesi, sırasıyla Lil Zey, Pentagram, Can Gox ile Anıl Piyancı ve Contra’yı müzikseverlerle buluşturacak.

 

Ibis Maria ile Latin ezgileri

Fuarın klasikleri arasına giren Mogambo Geceleri, beşinci akşamında Kübalı ünlü sanatçı Ibis Maria’yı ağırladı. İzleyicilere Türkçe hitap eden Ibis Maria, Latin ezgilerinin yanı sıra Türkçe şarkılar da seslendirdi. Maria ve orkestrası, dinleyenlere güzel bir akşam yaşattı. Mogambo’yu dolduran müzikseverler, Latin ezgileriyle zaman zaman dans etti. Mogambo’da Fuar boyunca müzik durmayacak. Mirkelam 7 Eylül, Öykü Gürman 8 Eylül ve Buzuki Orhan da 10 Eylül’de sahne alacak. Ezgi Bıcılı’nın ön grup olarak sahne aldığı Mogambo Geceleri’nin biletlerinin satışı ief.izfas.com.tr adresinden yapılıyor.

 

Atatürk Açık Hava Tiyatrosu Etkinlikleri’nde ise Armağan Çağlayan ile Size Anlatacaklarım Var gösterisi vardı. Çağlayan, gösterisinde, 20 yıl önceki Türkiye ile günümüzdeki Türkiye arasındaki değişimleri, ünlü isimlerle başından geçen eğlenceli anılarını, YouTube çekimlerinde karşılaştığı hikâyeleri seyirciyle buluşturdu. Müzik ve kahkahanın bir arada olduğu “Size Anlatacaklarım Var” izleyenlere unutamayacakları bir gece yaşattı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Folkart ana sponsorluğu Migros etkinlik sponsorluğu, Batı Anadolu, Çimentaş, ESBAŞ, İZKA İnşaat, Jimmy Key, Karluna, Luna, Nemport, Tankar, Uniteks sponsorluğu, Kafa Radyo medya sponsorluğunda düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı, 11 Eylül tarihine kadar teknoloji, ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin her yaş grubuna hitap eden etkinlikleriyle İzmirlileri karşılayacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı