DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İzmit Bağlıca ve Süverler Mahalleleri Sağlıklı Altyapıya Kavuştu: Üstyapı Çalışmaları Sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit ilçesine bağlı kırsal Bağlıca ve Süverler Mahallelerinin kesintisiz ve sağlıklı içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılamak için yeni içme suyu hatları ile su depolarının inşaatlarını tamamlayarak işletmeye aldı.

İzmit Bağlıca ve Süverler Mahalleleri Sağlıklı Altyapıya Kavuştu: Üstyapı Çalışmaları Sürüyor
25.10.2022 12:20
234
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit ilçesine bağlı kırsal Bağlıca ve Süverler Mahallelerinin kesintisiz ve sağlıklı içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılamak için yeni içme suyu hatları ile su depolarının inşaatlarını tamamlayarak işletmeye aldı. Sağlıklı altyapı hatlarına kavuşan iki kırsal mahallede, altyapı kazı alanlarının çökme süreçlerinin ardından üstyapı kapsamında asfalt çalışmaları yapılıyor.

KIRSAL MAHALLELERE SAĞLIKLI HATLAR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı önemli yatırım ve desteklerle birlikte kırsal mahalleler birer cazibe merkezleri haline geldi. İSU Genel Müdürlüğü de tersine göç ile birlikte nüfusu sürekli artan kırsal mahallerin sağlıklı ve kesintisiz içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması için içmesuyu hatları ile depolar, atık suların toplatılması ve uzaklaştırılması ile arıtılması için kanalizasyon hatları, fosseptik kuyuları ile modüler atıksu arıtma tesisleri inşa ederek işletmeye alıyor. 2004 yılından bu yana Kocaeli genelinde yüzü aşkın kırsal mahalle, yapılan yatırımlar ile birlikte sağlıklı altyapıya kavuştu. 2021-2022 yılları yatırım programı kapsamında Kocaeli genelindeki birçok kırsal mahallede altyapı yatırımlarının inşa çalışmaları sürüyor.

ALTYAPI HATLARI VE DEPOLAR YAPILDI
İzmit ilçesine 42 km uzaklıkta bulunan Bağlıca ile 17 km uzaklıkta bulunan Süverler mahallelerinin sağlıklı ve kesintisiz içmesuyu ihtiyaçlarına kavuşulması için başlanılan çalışmalar bir süre önce tamamlandı. Yapılan çalışmalar kapsamında Bağlıca’da 3.5 km uzunluğunda içmesuyu hattı ve 100 m3 kapasiteli prekast depo, Süverler mahallesinde ise 750 metre içmesuyu hattı ile 100 m3 prekast depo inşa edildi. Yeni depo ve hatlar kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların hizmetine alındı.

KAZI ALANLARININ ÜSTYAPISI YAPILIYOR.
İSU Genel Müdürlüğü, iki mahallede yaptığı altyapı hatlarının kazı alanlarının çökme sürecinin ardından üstyapı çalışmaları kapsamında asfalt ve asfalt yama çalışmaları yapıyor. Bağlıca mahallesinde kazı alanlarında asfalt serimi ile Süverler mahallesinde ise asfalt yama çalışmaları sürüyor. Çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanması ile birlikte iki kırsal mahalle, sağlıklı altyapının ardından üstyapıya kavuşmuş olacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı