DOLAR
32,3695
EURO
35,0221
ALTIN
2.323,53
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kadın Oyunları Festivali, Bu Yıl Ayvalık'ta Perdelerini Açıyor

Ankara Sanat Tiyatrosu, Atölye Kültür Sanat ve Ayvalık Belediyesi işbirliğiyle Ayvalık’ta üçüncüsü düzenlenecek olan Kadın Oyunları Festivali bu yıl deprem felaketi nedeniyle Ayvalık’ta perdelerini açacak.

Kadın Oyunları Festivali, Bu Yıl Ayvalık'ta Perdelerini Açıyor
14.03.2023 16:50
249
A+
A-

Ankara Sanat Tiyatrosu, Atölye Kültür Sanat ve Ayvalık Belediyesi işbirliğiyle Ayvalık’ta üçüncüsü düzenlenecek olan Kadın Oyunları Festivali bu yıl deprem felaketi nedeniyle Ayvalık’ta perdelerini açacak. Geleneksel olarak her yıl Ayvalık’ta 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde kapanışı gerçekleştirilen festivalin öncesinde Ankara ve diğer ilçelerde oyunlar sergileniyordu.

Bu sene 11 şehirde yaşanan felaket nedeniyle etkinlik ilk olarak 23 Mart günü “Ölü Kadınlar Diyarı” isimli oyunla “perde” diyecek. Kadın Oyunları Festivali’nden elde edilen bilet gelirleri depremzede çocuklara yardım yapılacak şekilde projelendirildi. Ayvalık Belediye Başkan Mesut Ergin, “ 6 Şubat günü yaşanan facianın ardından sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bugünlerde, sanatın iyileştirici çağrısını yapmak istiyoruz. Çünkü sanat iyiyi çağırır, tiyatro iyidir, iyileştirir. Travma hepimizin için çok ağır, iyileşmek zorundayız. Ayrıca bu yıl bilet gelirleri depremzede çocuklara gidecek. Bir nebze de olsa katkısı olacak” dedi.

ÖLÜ KADINLAR DİYARI
Kadın Oyunları Festivali Ayvalık’ta 23 Mart günü Ölü Kadınlar Diyarı isimli oyunla perde diyecek. Devlet Tiyatroları’nın deneyimli oyuncusu Rüçhan Çalışkur’un sahnede büyülediği “erkekler tarafından öldürülen kadınların mutlu ve özgür bir şekilde yaşadığı anaerkil bir dünyanın izlerinin gözler önüne serildiği eserin yazarı Çağla Canbaz, yönetmeni Serdar Saatman.
TİLKİLER VE KÖTÜ KALPLİ İTLER.
24 Mart’ta ise   Özden Selim Karadana’nın yazıp yönettiği ,”Nadia’nın bavulunda bir aile fotoğrafıyla  Halep’ten Aksaray’a, geçmişten yarına uzanan bir yol hikayesi tiyatroseverlerle buluşacak. Algı Eke’nin başarılı oyunculuğu ile sahneye taşınacak olan Tilkiler ve Kötü Kalpli İtler isimli ilgiyle izlenecek.
KERTENKELENİN ARDINDAN

25 Mart, festivalin üçüncü gününde 3.gününde Tolgay Hiçyılmaz’ın kaleme aldığı Kübra Şafak’ın yönettiği Merve Conker’in başarılı performans sergilediği “Kertenkelenin Ardından” oyunu tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.
DÜĞÜN ŞARKICISI

26 Mart günü ise geçen yıla damgasını vuran Erdi Işık’ın yazıp Kayhan Berkin’in yönettiği 2000’li yılların başında katıldığı BBG yarışmasında popüler olan ve sonrasında hızla popülerliğini kaybeden bir jazz şarkıcısının (Şahnaz), düğün şarkıcısı olma hikayesini anlatan, Nergis Öztürk’ün adeta oyunculuk resitali sunduğu “Düğün Şarkıcısı” adlı oyun sahnede olacak.
PRİMA FACİE

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde “Prima Facie” oyunuyla festival kapanış yapacak. “Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir” üst cümlesini taşıyan oyunun yazarı Suzie Miller, yönetmeni Hakan Atalay. Olcay Yusufoğlu’nun başarılı bir performans sergilediği oyun son dönemde ses getiren oyunlar arasında yer alıyor.

Birbirinden değerli oyunları Ayvalık’ta izlemek isteyen seyirciler biletleri Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nden temin edebilirler. Tam biletler 160 Türk Lirası’ndan, öğrenci biletleri de 120 Türk Lirası’ndan satışa sunulacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı