DOLAR
32,3296
EURO
35,0275
ALTIN
2.282,64
BIST
8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kandıra Belediyesi ayçiçeği hasadına başladı

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Belediye tarafından ekimi gerçekleştirilen ayçiçeği tarlalarında belediye işçileri ile birlikte ayçiçeği hasadı yaptı.

Kandıra Belediyesi ayçiçeği hasadına başladı
19.09.2022 13:50
268
A+
A-

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Belediye tarafından ekimi gerçekleştirilen ayçiçeği tarlalarında belediye işçileri ile birlikte ayçiçeği hasadı yaptı.

 

Dünya genelinde pandemiyle birlikte başlayan ve Rusya-Ukrayna krizi ile tırmanan gıda krizine çözüm bulmak amacıyla Türkiye genelinde başlatılan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sıvı yağ üretiminin artırılması ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için Kocaeli genelinde hayata geçirilen “2022 Ayçiçeği Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” kapsamında, gübre ve mazot desteğinden yararlanan Kandıra Belediyesi, belediyeye ait çeşitli yerlerdeki 85 dönümlük araziye ayçiçeği ekimi gerçekleştirdi.

 

‘’BELEDİYE OLARAK 85 DÖNÜM AYÇİÇEK TARLASI EKİLDİ’’

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Ağaçağıl, Çalyer, Pınardüzü Mahallelerinde yapılan ekim sonrası büyüyen ve olgunlaşan ayçiçeği tarlalarında ayçiçeği hasadına Ağaçağıl Mahallesi’nden başlandı. Dünya genelinde son yıllarda pandemiyle beraber yaşanan gıda krizine Rusya-Ukrayna krizinin de tuz biber olduğunu ifade eden Başkan Turan, " Kandıra Belediyesi olarak ülke ekonomimize tarımsal alanda katkı sunmak için bu yıl ilk tarımsal faaliyetimizi 85 dönümlük araziye yağlık ayçiçeği ekimi yaparak başlattık.’’dedi

 

"KATMA DEĞERİ YÜSEK ÜRÜNLER"

Kandıra’nın öncelikli olarak tarım bölgesi olduğunu ifade eden Başkan Turan,  Kandıra’da tarımı tekrar ön plana çıkarmak için çalışmaların sürdüğünü ifade ettiği açıklamasında, ‘’ Çiftçilerimizin kaliteli ve ekonomik katma değeri yüksek ürünler üretebilmesi, tarımsal kalkınma ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılmasına yönelik çok sayıda destekleme projesi Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçirildi’’ dedi.

 

‘’7 BİN SEKİZYÜZ DÖNÜMDEN 10 BİN DÖNÜME YÜKSELDİ’’

Büyükşehir Belediyesi’nce yağlık ayçiçeği yetiştiriciliği yapan tüm çiftçilere talepleri üzerine yüzde 50 hibeli yağlık ayçiçeği gübresi desteği sağlandığını belirten Başkan Turan, ‘’  Destekle birlikte istatistiksel rakamlara göre Kandıra’da 2021 yılında yedi bin sekiz yüz dönüm ayçiçeği ekimi yapılırken, 2022 yılında on bin dönüm arazide ayçiçeği ekimi yapıldı.’’ Dedi.

 

" BELEDİYE ARAZİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ"

Başkan Turan sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları üzerine Belediyemize ait 85 dönümlük araziyi tarıma kazandırarak ayçiçeği yağı üretmek ve Kültür Müdürlüğü’müz üzerinden ihtiyacı karşılamak üzere halisane niyetlerle tarlalarımızı ektik. Ekinlerimiz büyüdü ektiğimiz ayçiçeği tarlalarımızda hasada başladık. İlk olmasına rağmen bol ve bereketli bir hasat gerçekleştiriyoruz. Mutluyuz. Seneye bu miktarı artırarak tarıma elverişli arazilerimizi ekip biçmeye ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz."

 

‘’ KATILIM ‘’

Ayçiçeği hasadına Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan’ın yanında başkan yardımcısı Mustafa Dursun, Fen İşleri Müdürü Yakup Acun, Kültür Müdürü Mustafa Arda, Muhasebe Müdürü Erkan Togay, Çakmaklar Muhtarı Bekir Önür ve belediye personeli katıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı