DOLAR
32,3235
EURO
35,0702
ALTIN
2.307,96
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kartepe’de Metruk ve Orta Hasarlı Bina Temizliği

Kartepe Belediyesi planlı, programlı olarak başladığı ilçe genelindeki orta hasarlı ve metruk binaların yıkımına devam ediyor.

Kartepe’de Metruk ve Orta Hasarlı Bina Temizliği
07.11.2022 12:00
226
A+
A-

Kartepe Belediyesi planlı, programlı olarak başladığı ilçe genelindeki orta hasarlı ve metruk binaların yıkımına devam ediyor. Turizm cenneti olarak anılan Kartepe’de, görüntü kirliliği ve halk güvenliği için tehdit oluşturan orta hasarlı ve metruk binalar için Kartepe Belediyesi kolları sıvadı.

 

44 YAPI YIKILDI

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, ilçe genelinde tehlike arz eden, görüntü kirliliği oluşturan yapıların  yasal mevzuata uygun olarak yıkılması talimatı vermişti. Süreçle ilgili ön hazırlık ve mevzuat hükümlerini tamamlayan Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü 2021 yılında ilçe sınırlarında 15 adet orta hasarlı bina ile 6 adet metruk bina olmak üzere 21 adet yapının yıkımını gerçekleştirdi. 2022 yılının başından günümüze kadar da toplamda 23 metruk ve orta hasarlı yapı, yerinde keşifleri yapılıp, yasal süreci tamamlandıktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığının desteği ile yıkımları gerçekleştirildi.

 

KARTEPEMİZİN GÜVENLİĞİNDEN SORUMLUYUZ

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Mevcutta var olan  metruk binalar, özellikle çocuklarımız için güvenlik tehditi oluşturmaktaydı. Faili meçhul, adli vakalara fırsat vermemek, önleyici tedbirlerimizi almak için bu statüdeki yapıların yıkımlarını taviz vermeden ivedilikle gerçekleştiriyoruz.  Hemşehrilerime destekleri için teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.  

 

BÖLGE SAKİNLERİ ÇOK MEMNUN

Yapılan yıkım çalışmalarını dikkatle takip eden Kartepeli vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirerek, “Başkanımızdan Allah razı olsun, çok şükür artık çocuklarımız sokakta oynarken içimiz daha rahat olacak. Kontrolü ve güvenliği zor olan bu tür sahipsiz yerlerin temizlenmesi gerekliydi. Başkanımıza ve ekiplerine çok teşekkür ediyoruz. Canımız yanmadan kurtulduk, mahallemiz daha ferah ve güvenli hale geldi”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı