DOLAR
32,3326
EURO
35,1252
ALTIN
2.303,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kaspersky, Avrupa’da iki tesis daha açarak yeni Şeffaflık Merkezi formatını tanıttı

Kaspersky, şirketin İtalya ve Hollanda'daki iş ortakları ve müşterileri için güven oluşturmak amacıyla yeni tesisler açtı.

Kaspersky, Avrupa’da iki tesis daha açarak yeni Şeffaflık Merkezi formatını tanıttı
28.09.2022 15:30
296
A+
A-

Kaspersky, şirketin İtalya ve Hollanda'daki iş ortakları ve müşterileri için güven oluşturmak amacıyla yeni tesisler açtı. Yeni açılan merkezler, müşterilere ve iş ortaklarına yalnızca en popüler hizmeti, yani Kaspersky'nin mühendislik ve veri işleme uygulamalarına genel bakışı sağlayan yeni bir formatta çalışıyor.

 

Bu adımın en büyük motivasyonunu, işletmelerin teknoloji sağlayıcılarına güven duyma konusunda artan ilgileri ve BT karar vericilerinin 70'inden fazlasının, kullandıkları BT çözümlerinin bilinen ve güvenilir koşullarda çalıştığına dair sürekli güvenceye sahip olmanın önemini beyan etmesinden geliyor.

 

Kaspersky Global Transparency Initiative'in (GTI) bir parçası olan yeni merkezler, teknolojinin "kara kutusunu" açarak şirketin çözümlerine yönelik müşteri güvenini artırmayı hedefliyor. GTI'nin 2017'de piyasaya sürülmesiyle Kaspersky, kaynak kodunu harici incelemeye açan ilk siber güvenlik şirketi oldu. Girişim, daha geniş bir topluluğu Kaspersky ürünlerinin, dahili süreçlerinin ve iş operasyonlarının güvenilirliğini doğrulamak ve doğrulatmak için harekete geçirmeyi amaçlıyor.

 

Yeni Şeffaflık Merkezlerinin açılışı, şirketin müşterileri ve iş ortakları için şeffaflığını ve hesap verebilirliğini artırmaya yönelik bağlılığını yansıtıyor. Utrecht ve Roma'da yeni tesisler ekleyen Kaspersky, artık Madrid ve Zürih'teki merkezleriyle birlikte Avrupa'daki kendi alanında en büyük şeffaflık ağına sahip.

 

Şirketin Roma ve Utrecht'teki ofislerinde faaliyet gösteren ve Kaspersky iş ortaklarına, müşterilere ve devlet siber güvenlik yetkililerine açık olan merkezler, yalnızca 2018’deki ilk tesisin açılışından bu yana Şeffaflık Merkezi ziyaretçileri tarafından en çok aranan seçenek olan mavi pist hizmeti veriyor. Mavi pist, Kaspersky'nin mühendislik ve veri işleme uygulamalarına, ürünlerine ve hizmetlerine genel bir bakış sunuyor. Ziyaret sırasında iş ortakları ve müşteriler, Kaspersky uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından karşılanıyor ve şirketin veri işleme uygulamalarıyla Kaspersky çözümlerinin işleyişine dair ilgili tüm soruları kaynak kodu incelemesinin canlı gösterimi eşliğinde yanıtlıyor.

 

Kaspersky İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Andrey Efremov, şunları söylüyor: “Küresel Şeffaflık Girişimimiz beş yıldır devam ediyor. Bu yolculuk boyunca iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin çözümlerimizde ve hizmetlerimizde güveni ve güvenceyi artırmasına yardımcı olacak daha verimli mekanizmaların sürekli arayışı içinde olduk. Şirketin engin deneyimine ve dünya çapındaki işletmelerle olan ilişkilerine dayanan yeni Şeffaflık Merkezlerinin lansmanı, teknolojimizin nasıl çalıştığı ve verilerin nasıl işlendiği konusunda daha fazla şeffaflık sağlamanın ne kadar kritik olduğunu gösteriyor. Kaspersky olarak bu şeffaflığı sağlama taahhüdümüz devam ediyor.”

 

Son eklenen iki yeni tesisle Kaspersky artık Avrupa, APAC, Kuzey Amerika ve Latin Amerika'da dokuz Şeffaflık Merkezine sahip oldu. Daha önce açılan merkezler, derinlikleri ve gereken teknik beceri düzeyleri bakımından farklılık gösteren kırmızı ve siyah pistler gibi ek inceleme seçenekleri sunuyor. Bunlardan ilki kaynak kodun en kritik bölümlerinin gözden geçirilmesini ve belirli bir işlevin hedefli analizini sağlarken, ikincisi Kaspersky kaynak kodunun en kritik bölümlerinin derin ve kapsamlı incelemesini temsil ediyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı