DOLAR
32,3764
EURO
34,9749
ALTIN
2.325,67
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Katılımcı yönetim; Güçlü Kent

Bornova için STK’larla el ele   Proje ve çalışmalarını toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini alarak, ortaya konan ihtiyaçlara göre şekillendiren Bornova Belediyesi, Altındağ Atatürk STK Yerleşkesi’nde “Katılımcı Yönetim; Güçlü Kent” yaratma sloganıyla çok önemli bir çalışmaya imza atıyor.

Katılımcı yönetim; Güçlü Kent
14.11.2022 10:40
195
A+
A-

Bornova için STK’larla el ele

 

Proje ve çalışmalarını toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini alarak, ortaya konan ihtiyaçlara göre şekillendiren Bornova Belediyesi, Altındağ Atatürk STK Yerleşkesi’nde “Katılımcı Yönetim; Güçlü Kent” yaratma sloganıyla çok önemli bir çalışmaya imza atıyor.  Belirlenen bu hedef doğrultusunda 17 farklı alanda ortak çalışma grupları oluşturuldu ve 300’ün üzerinde sivil toplum kuruluşunun yararlandığı STK Yerleşkesi’nde faaliyetlerine başladı.

 

Aynı ya da farklı alanlarda faaliyet gösteren STK’ların farklı birimlere sahip gönüllülerinin STK Yerleşkesi Çalışma Grupları’nda temsil edilmesini ve kent yönetimine katkıda bulunmasını hedefleyen çalışmanın önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Gönülüler, çalışma grubu toplantılarında ilgi ve uzmanlık alanlarıyla ilgili mevcut durumu saptayıp, saptanan sorunların çözümü, ihtiyaçların giderilmesi için ortak projeler geliştirecek. Ben bizlere de ışık tutacak bu çalışma gruplarını birer ihtisas komisyonu olarak görüyorum. Bu çalışmaya dahil olana tüm gönüllülere teşekkür ederim” diye konuştu.

 

17 alandaki çalışma grupları şöyle;

Engelsiz Yaşam, Girişimcilik ve Sosyal İnovasyon, Yerelde Sürdürülebilir Kalkınma, Sivil Katılım ve Gönüllülük, Sosyal Politikalar, Turizm Tanıtma, Afet Risk Yönetimi ve Arama Kurtarma, Göç ve Mülteci, Hemşehri Hukuku, Hayvan Hakları, Yaşlı Politikaları, Çevre ve İklim Değişikliği, Eğitim ve Kişisel Gelişim, Kültür ve Sanat, Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Sağlık ve Spor, Çocuk ve Gençlik Hakları.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı