DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Konak’ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu her yerde

Konak Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu kuruluş yıldönümüne özel düzenlediği etkinliklerle Cumhuriyet Bayramı coşkusu kentin dört bir yanında yaşanıyor.

Konak’ta Cumhuriyet Bayramı  Coşkusu her yerde
27.10.2022 11:30
244
A+
A-

Konak Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu kuruluş yıldönümüne özel düzenlediği etkinliklerle Cumhuriyet Bayramı coşkusu kentin dört bir yanında yaşanıyor. Her yaştan Konaklının katılımıyla gerçekleşen kutlamalar parklardan meydanlara, müzelerden sergi salonlarına ilçenin her noktasına Cumhuriyet Bayramı heyecanını taşıyor. “Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, Yaşasın Cumhuriyet!” diyen Başkan Batur da Cumhuriyet Bayramı’nı, Atatürk ve onun emanet ettiği Cumhuriyet için kenetlenen İzmirlilerle birlikte kutluyor.

 

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, hafta başından itibaren kentin dört bir yanında her yaştan İzmirliye bayram coşkusu yaşattı. Bu yıl mahallelerde de düzenlenen etkinlikler sayesinde Konaklılar, Cumhuriyet Bayramı sevincini evlerinin yanı başında, komşularıyla birlikte yaşama fırsatı buldu.  Öte yandan Tüm İzmirliler panel, sergi ve konserlerde bir araya gelerek hem salonlarda hem meydanlarda Cumhuriyet sevgisini haykırdı. Kutlamalara katılarak Cumhuriyet Bayramı coşkusunu paylaşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a etkinliklerde CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğlullarından, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri ve muhtarlar eşlik etti. Başkan Batur, katıldığı etkinliklerde İzmir’in Atatürkçülüğün başkenti olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümünü her gün her mahallede büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın Cumhuriyet” diyerek Atatürk’e ve onun emanet ettiği Cumhuriyete İzmir’de en güzel şekilde sahip çıktıkları mesajını verdi.

 

Batur: Milli bayramlarımızı coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz

Cumhuriyet Bayramı’nı Konak Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle kutlayan İzmirlilerle buluşan Başkan Batur, “Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının bize emanet ettiği Cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bizim için çok önemli. Özellikle Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, Cumhuriyetimizin kuruluşu için kahramanlık öyküleri yazdılar. Bugün nefes alabiliyorsak, bayrağımızı asabiliyorsak, vatanımız diyebiliyorsak Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşlarına borçluyuz” dedi. Batur ayrıca, Mili Bayramları çocuklar ve gençlerle birlikte, coşkuyla, bir arada olarak, kucaklaşarak kutlamaya devam edeceklerinin de altını çizdi.

 

Atatürkçülüğün başkenti İzmir

İzmir’in Atatürkçülüğün başkenti olduğunu vurgulayan Başkan Batur, iktidarı gösteren işaret fişeğinin ateşlendiğini belirterek, “İzmir Atatürkçülüğün başkenti. 9 Eylül’de İzmir’in Kurtuluş Günü’nde öyle bir işaret fişeği verildi ki herhalde 23 Haziran’da bu işaret fişeğinin karşılığı alınacak. O işaret fişeği, ‘iktidar yakındır’ dedi” diye konuştu.  

 

Parklar Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla şenlendi

Her biri Cumhuriyet sevinciyle gerçekleşen kutlamalar, ilçedeki parkları şenlik alanına çeviren “Konak’ın Parklarında Cumhuriyet Şenliği” etkinlikleriyle başladı. İlki Kılıçreis İhsan Alyanak Parkı’nda gerçekleşen şenliklerde Konak Belediyesi Ritim Grubu sahne aldı. Belediyenin semt merkezlerinden kadın ve çocukların gösterileriyle renklenen şenliklerde özellikle çocuk jimnastik grubu büyük alkış topladı. Cumhuriyet Bayramı coşkusunu mahallelerinin parklarında komşularıyla birlikte kutlama fırsatı bulan Konaklılar, konser, şiir dinletisi ve dans gösterilerini ilgiyle takip etti.

 

100. yıla doğru Cumhuriyet ve Atatürk

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bir de panel düzenlendi. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde akademisyenlerin geniş katılımıyla gerçekleşen panelin konuşmacısı Türk Tarihçi ve Akademisyen Prof. Dr. Ergün Aybars oldu. İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ulvi Puğ’un yönlendirdiği panelde ilgi çekici bir konuşma yapan Aybars, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin kuruluşuna giden yoldaki ileri görüşlülüğü, iradesi, kararlılığı ve kapsayıcılığını anlattı. Dönemin ekonomik koşulları, ulusal ve uluslararası stratejileri, sosyolojik durumu ve dünyanın içinde bulunduğu koşulları değerlendiren Aybars, Atatürk için “İmkansızı başardı” dedi.

 

Cumhuriyetin aydınlık yüzü kadınlar

Konak Belediyesi Kadın Müzesi de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına özel bir sergiyle dahil oldu. 33 kadın sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu seramik, resim ve heykellerden oluşan “Atatürk’ün İzinde Çağdaş Türk Kadınları Cumhuriyet Sergisi” açıldı. Cumhuriyetimizin aydınlık yüzleri, Atatürk'ün ilkelerinin izinde hiç durmadan yürüyen Çağdaş Türk Kadınlarının eserlerinin yer aldığı sergi 3 Kasım tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

 

Gençlerden coşkulu kutlama

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları arasında gençlerin Alsancak’taki etkinlikleri de göz doldurdu. Ali Çetinkaya Bulvarı’nda muhteşem bir flashmob gösterisi yapan Cumhuriyet gençleri, izleyenlerden tam not aldı. Caddede kurulan platformda gerçekleşen gösteriler arasında Melek İzciler, Şirinyer Jimnastik Spor Okulu, –       İzmir Rumeli Kadınlar Gençlik Kolları Halk Oyunları Ekibi sahne aldı. İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinin geleneksel vals gösterisi ise büyük alkış aldı.

 

 

Güzelyalı’da Cumhuriyet Bayramı’na özel konser

Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına sergi ve konserle katıldı. Kültür merkezinin sanat galerisinde, küratörlüğünü Prof. Dr. Arif Ziya Tunç’un yaptığı Cumhuriyet Sergisi görücüye çıktı. 53 sanatçının katılımıyla gerçekleşen sergi açılışının ardından Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı’nda muhteşem bir konser gerçekleşti. Şef Hüseyin Güzeltepe yönetimindeki Konak Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunun yorumladığı eserlere dinleyiciler de eşlik etti. Kurtuluş Mücadelesindeki efeleri anlatan Efem türküsü Zeybek eşliğinde söylenirken İzmir Marşı’nın hep birlikte söylendiği unutulmaz gecede Cumhuriyet Bayramı coşkusu doruğa çıktı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı