DOLAR
32,3882
EURO
35,1467
ALTIN
2.326,10
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Konak’ta Roman çalıştayı için geri sayım

Konak Belediyesi’nin Roman dernekleriyle birlikte düzenlediği Roman Çalıştayı 14-15 Aralık tarihlerinde, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılacak.

Konak’ta Roman çalıştayı için geri sayım
07.12.2022 10:50
176
A+
A-

Konak Belediyesi’nin Roman dernekleriyle birlikte düzenlediği Roman Çalıştayı 14-15 Aralık tarihlerinde, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılacak. Roman vatandaşların yaşadığı sorunların ve çözüm önerilerinin masaya yatırılacağı, uzman isimler ile kanaat önderlerinin söz alacağı çalıştayı değerlendiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Roman hemşehrilerimize de ilçemize de katkısı büyük olacaktır” dedi.

 

Konak Belediyesi’nin sekiz Roman derneğiyle birlikte planlayarak hazırlıklarını son aşamaya getirdiği Roman Çalıştayı için geri sayım başladı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda, 14-15 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Roman Çalıştayı, CHP’nin Romanlara Yönelik Eylem Planı ve 5 Yıllık Stratejik Plan çerçevesinde yapılacak ve iki gün sürecek. Çalıştayda Roman vatandaşların yaşadığı sorunlar tüm boyutlarıyla gündeme taşınırken, bu sorunlara ilişkin ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan iyi uygulama örnekleri de masaya yatırılacak.

 

Batur: Yoğun bir çaba ortaya koyuyoruz

Roman nüfusunun en yoğun yaşadığı bölgelerin başında Konak’ın geldiğine dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Roman hemşehrilerimizin yaşadığı sorunları biliyoruz ve çözümler adına da gerçekten göreve geldiğimiz günden bugüne yoğun bir çaba ortaya koyuyoruz. Hizmete soktuğumuz Roman Kültür Merkezi’miz, Gençlik Destek Merkezi’miz bu çabanın en net kanıtlarındandır. Bu çalıştayımızın Roman hemşehrilerimize de ilçemize de katkısı büyük olacaktır” diye konuştu. Batur, çalıştayın ortaya koyduğu her öneriyi büyük bir titizlikle değerlendireceklerini de sözlerine ekledi.

 

Kanaat önderleri söz alacak

Roman Çalıştayı’nda özellikle eğitim, istihdam, madde bağımlılığı, yoksulluk, ayrımcılık, kültürel ve yaşam faktörleri başlıkları ile politik sorunlar üzerinde kapsamlı oturumlar gerçekleştirilecek. Avrupa Konseyi’nden konuşmacıları ağırlayacak çalıştayda, Roman toplumuna rol model olmuş milletvekilleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu liderleri, sanatçılar ve kanaat önderleri de söz alacak.

 

Halka açık

Halka açık düzenlenen çalıştay, 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Çalıştayın ilk gününde üç oturum yapılacak. İkinci gününde ise dileyen herkesin katılabileceği eş zamanlı üç atölye çalışması düzenlenecek. İkinci günün sonunda, iki gün boyunca yapılan çalışmalarda çıkarılan notlar ve sorunların çözümüne yönelik olarak belirlenen proje başlıkları okunacak. Çalıştayda belirlenen proje başlıkları bir kitapta derlenerek, ilgili tüm paydaşlara dağıtılacak.

 

Sekiz dernekten tam destek

Çalıştaya destek veren Roman dernekleri ise şöyle:

Evlatlarımızı Kötü Alışkanlıklardan Koruma Derneği, Konak Ulubatlılar Eğitim Kültür Yardımlaşma Dayanışma ve Spor Derneği, Ege Mahallesi Selanikliler Sosyal Yardımlaşma Derneği, İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Roman Gençlik Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, İzmir Sahne Çalışanları Derneği, Ege Mahallesi Eğitim Gençlik ve Kültür Derneği, Roman Kadınları Güçlendirme Derneği.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı