DOLAR
32,3157
EURO
35,1159
ALTIN
2.292,25
BIST
9.058,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Köy Enstitüleri'nin revirleri ve sağlık kolları konuşuldu

Lüleburgaz Belediyesi ile Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) iş birliğiyle Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümü kapsamında LYSA Cahit Irgat Salonu’nda etkinlik düzenlendi.

Köy Enstitüleri'nin revirleri ve sağlık kolları konuşuldu
17.04.2023 12:40
158
A+
A-

Lüleburgaz Belediyesi ile Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) iş birliğiyle Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümü kapsamında LYSA Cahit Irgat Salonu’nda etkinlik düzenlendi. “Revirleri ve Sağlık Kollarıyla Köy Enstitüleri” başlığında gerçekleşen etkinlikte Prof. Dr. Hilmi Uysal da konuşmacı olarak yer alırken YKKED Mandolin Topluluğu da kısa bir dinleti gerçekleştirdi.

Lüleburgaz Belediyesi ile YKKED, Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Revirleri ve Sağlık Kollarıyla Köy Enstitüleri” başlıklı etkinlik gerçekleştirdi. Köy Enstitüleri ruhunu geleceğe taşımak amacıyla kentin önemli sanat yapısı Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde düzenlenen etkinlik, Cahit Irgat Salonu’nda vatandaşlarla buluştu. Etkinlik çerçevesinde Türkiye’nin yetiştirdiği önemli bilim insanı Prof. Dr. Hilmi Uysal da konuk konuşmacı olarak yer aldı. Prof. Dr. Uysal “Sağlık Eğitimi ve Canlandırılacak Köy” isimli bir söyleşi gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının YKKED Lüleburgaz Şube Başkanı Hamiyet Gülaçar tarafından yapılığın etkinliğin yönlendiricisi ise önceki dönem YKKED Lüleburgaz Şube Başkanı Günsel Solak olurken Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Pektaş Hilmi Uysal’a çiçek takdim etti.

Mandolin topluluğu sahne aldı

Tüm bunlarla birlikte etkinlik çerçevesinde YKKED Mandolin Topluluğu da mini konser gerçekleştirdi. Şef Ayşen İnan’ın yönetiminde sahne alan topluluk, katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı