DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kuveyt Türk ve Ege İhracatçı Birlikleri ihracatçılar için iş birliğine gitti

Üretimi, ihracatı ve yatırımı odağına alarak ilerleyen Kuveyt Türk, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ile ihracatın artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

Kuveyt Türk ve Ege İhracatçı Birlikleri ihracatçılar için iş birliğine gitti
27.03.2023 14:20
246
A+
A-

Üretimi, ihracatı ve yatırımı odağına alarak ilerleyen Kuveyt Türk, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ile ihracatın artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı. Yapılan iş birliği kapsamında EİB üyeleri, başta uygun finansman kullanımı olmak üzere birçok avantajdan faydalanabilecek. 

Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk, ülkemizin cari dengesine katkı sunan ihracatçı firmalar için avantajlı çözümler sunmaya devam ediyor. Kuveyt Türk son olarak, Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren ihracatçı firmaların çatı kuruluşu Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ile iş birliğine giderek ihracatın desteklenmesine yönelik protokol imzaladı.

EİB yönetim merkezinde gerçekleşen iş birliği imza törenine Kuveyt Türk İzmir Bölge Müdürü Süleyman Küpeli ve EİB Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi katıldı. Yapılan iş birliği kapsamında Kuveyt Türk, EİB üyesi ihracatçı firmalara, uygun kâr oranlarında finansman kullandırımı, özel indirimli dış ticaret komisyon paketleri, avantajlı kur marjı gibi birçok fırsat sunacak. 

Anlaşma kapsamında EİB üyesi firmalar, ihracat bedelinin Kuveyt Türk hesaplarına yatırılması şartıyla yabancı para cinsi finansman kullanımında indirim alabilecek. TL kredilerde ise firmalara uygun kâr marjıyla işletme finansmanı kullanma imkânı sunulacak. Protokol kapsamında üyelere, işletme sermayelerinin finansmanı için Eximbank Sevk Öncesi İhracat Kredisi kullanımında öncelik tanınacak.

EİB üyesi ihracatçılar, Kuveyt Türk Mobil ve internet şube üzerinden havale, EFT ve FAST işlemlerini ücretsiz ve komisyonsuz şekilde yapabilecek. Böylece ihracatçı firmalar, daha hızlı ve sonuç odaklı hizmet, nakdi ve gayri nakdi finansmanlarda indirim imkânı, avantajlı dış ticaret ve yurt içi çözümlere kolay ve hızlı şekilde ulaşabilecek.

EİB üyesi ihracatçılara sunulan hizmet ve çözümlerle ilgili detaylı bilgiye Kuveyt Türk’ün web sitesinden ulaşılabiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı