DOLAR
32,3706
EURO
35,0351
ALTIN
2.323,12
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Meta’dan içerik üreticileri için yeni araçlar

Meta, Londra’da gerçekleşen Creator Week etkinliğinde, içerik üreticilerine yönelik tasarlanan yeni özellikleri duyurdu.

Meta’dan içerik üreticileri için yeni araçlar
04.11.2022 20:40
276
A+
A-

Meta, Londra’da gerçekleşen Creator Week etkinliğinde, içerik üreticilerine yönelik tasarlanan yeni özellikleri duyurdu. 

 

Meta, Creators of Tomorrow kapsamında Türkiye’den de içerik üreticilerin katıldığı Creator Week etkinliğinde, içerik üreticilerine yönelik tasarlanan yeni özellikleri duyurdu. Etkinlikte duyurulan yenilikler arasında Instagram’da NFT paylaşma özelliğinin Avrupa’yı kapsayacak şekilde genişletilmesi, Facebook ve Instagram’da yeni gelir elde etme yöntemleri yer alıyor. 

 

Etkinlikte içerik üreticilerini karşılayan Instagram CEO’su Adam Mosseri, “İçerik üreticileri, ortaya çıkardıkları harika içeriklerle Instagram’ı ileriye taşımak ve insanları yaratıcı olmaya teşvik etmek açısından Instagram için çok değerli. Güç, kurumlardan bireylere kaymaya devam ettikçe içerik üreticilerin öneminin de daha çok artacağını düşünüyorum. Bu yüzden lütfen harika programlarımızın tadını çıkarın, bundan sonra neler yapacağınızı görmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

 

Creators of Tomorrow

Creators of Tomorrow programı, Meta ürünlerini kullanarak tutkularını başarılı bir şekilde mesleğe dönüştüren ve kitlelerine ilham veren yerel yetenekleri ön plana çıkarmayı hedefliyor. Meta, bunu yaparken aynı zamanda içerik üreticilerine metaverse’e giden yolda yeni teknolojileri benimsemeleri konusunda da destek olmak istiyor. Meta, bu doğrultuda Türkiye’den günümüzün öne çıkan içerik üreticileri olan Ecem Dilan Köse, Ahmet Rüstem Ekici, Emre Yusufi, Hakkı Alkan, Bünyamin Aydın, Meltem Şahin ve Öykü Yalçın ile birlikte çalışıyor.

 

Creator Week etkinliğine Türkiye’den katılan içerik üreticileri Öykü Yalçın, Meltem Şahin, Ecem Dilan Köse ve Hakkı Alkan programın bir parçası olmanın heyecanını dile getirirken, etkinliğin özellikle metaverse odağında yeni nesil içerik üretimi için önemli bir platform oluşturduğunun altını çizdi.

 

Instagram’da NFT 

Meta, geçtiğimiz aylarda birçok ülkede NFT paylaşımı özelliğini kullanıma sunmuştu. Bugün, bu özelliği Avrupa’da daha fazla ülkede kullanıma sunuyor. İçerik üreticileri ve koleksiyonerler dijital cüzdanları Instagram’a bağlayabilecek ve oluşturdukları veya satın aldıkları NFT’leri Instagram’da paylaşabilecek. 

 

Meta ayrıca, Instagram’da paylaşılabilen NFT türlerini de genişletiyor. Artık Instagram’da video veya animasyon NFT’ler paylaşılabilecek. Bunlara ek olarak OpenSea üzerinden oluşturulan koleksiyonlara ait bilgilere Instagram’dan ulaşılabilecek. Instagram’da Ethereum, Polygon, Flow ve Solana blockchain sistemleri ve Rainbow, MetaMask ve Trust Wallet, Coinbase Wallet, Dapper ve Phantom dijital cüzdanları desteklenecek.

 

İçerik üreticileri için hedef kitle desteği

Meta, içerik üreticilerinin uygulamaları üzerinden topluluklarıyla bağlarını güçlendirmek ve işlerini geliştirmelerine destek olmak için yeni özellikler sunuyor. 

  • Instagram’da Abonelik
    Meta, Instagram’da Abonelik özellik özelliğini İngiltere, Avustralya ve Kanada’da test etmeye başlayacak. Özelliğin bu yıl ABD’de kullanıma sunulmasından bu yana Cole Sprouse (@colesprouse), Alan Chow (@alanchikinchow) ve Skai Jackson (@skaijackson) gibi isimler Abonelik özelliğini kullanmaya başladı. 

  • Yıldızlar ve Hediyeler
    Meta, Facebook’ta Reels dahil olmak üzere herkese açık içeriklerde Yıldızlar’ı otomatik olarak kullanıma açarak insanların Yıldızlar’ı keşfetmesini kolaylaştıracak. Bu özellik, dünya genelinde belirli sayıda içerik üreticisiyle test aşamasında. 
    Halihazırda Yıldızlar özelliğini kullanan içerik üreticileri için Yıldız kazanmayı ve Yıldız gönderenlerle etkileşime geçmeyi kolaylaştıran yeni özellikler sunulacak. 

    • Reels Yıldızları: İçerik üreticisi hedefine ulaşırsa bir kutlamayla sonlanan bir topluluk etkinliği. 

    • Belirli içeriklere özel sanal hediye seti: Örneğin, yavru köpeklerle ilgili bir Reels videosunun sahibine köpek temalı bir sanal hediye gönderilebilecek. 

    • Yıldız gönderenlerle etkileşim için yeni araçlar: Bu araçlar arasında Yorum Yöneticisine Yıldız filtresi ekleme ve birden fazla yoruma aynı anda yanıt verme özellikleri bulunuyor.

Facebook’ta yeni gelir elde etme yöntemleri

Meta, yakın zamanda Facebook’ta hem müzik hak sahiplerinin hem de içerik üreticilerinin video üzerinden gelir elde etmesini sağlayan Müzik Geliri Paylaşma özelliğini kullanıma sunmuştu. Artık, bir içerik üreticisi Facebook’ta 60 saniye veya daha uzun bir videoda lisanslı müzik kullanırsa, bu videolarda yayın içi reklamlar üzerinden gelir elde edebilecek ve bu gelirin bir kısmı müziğin lisans sahibiyle paylaşılacak.

 

Facebook profilleri için Profesyonel Mod

Meta, içerik üreticilerinin Facebook profilleri için Profesyonel Mod özelliğini kullanıma sunuyor. Profesyonel Mod, içerik üreticilerine topluluklarını genişletmelerine yardımcı olmak için yeni özellikler ve fırsatlar sunacak. Profesyonel Mod kullanan içerik üreticileri Yıldızlar, Facebook Reels’da reklamlar, yayın için reklamlar ve Reels Play üzerinden gelir elde etme hakkı kazanabilecek. Bunların yanı sıra, hedef kitle analitiği ve eğitici kaynaklar gibi içeriklere erişim sunulacak.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı