DOLAR
32,3296
EURO
35,0275
ALTIN
2.282,64
BIST
8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Metro Türkiye, Michelin Rehberi’nin Partneri Oldu

Gastronomiyi sadece bir yeme-içme sanatı olarak görmekle kalmayıp, ülkemizdeki gelişimine de katkı sağlayan Metro Türkiye, dünyaca ünlü Michelin Rehberi’nin 38.

Metro Türkiye, Michelin Rehberi’nin Partneri Oldu
21.09.2022 14:10
394
A+
A-

Gastronomiyi sadece bir yeme-içme sanatı olarak görmekle kalmayıp, ülkemizdeki gelişimine de katkı sağlayan Metro Türkiye, dünyaca ünlü Michelin Rehberi’nin 38. destinasyonu olan İstanbul’daki partneri olduğunu açıkladı.

 

Gastronomi kültürünün gelişmesi için 30 yılı aşkın zamandır çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Metro Türkiye, dünyanın en itibarlı restoran derecelendirme sistemi olarak kabul edilen Michelin Rehberi’nin 38’inci destinasyonu olan İstanbul’daki partneri olduğunu açıkladı. İş birliği kapsamında 11 Ekim 2022 tarihinde kazanan restoranların açıklanmasının ardından, plaket töreni Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’da gerçekleşecek.

 

Türk mutfağına katkı sağlayacak

Metro Türkiye’nin Türk mutfağının gelişimi ve Türk şeflerin dünyada hak ettiği değeri görmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, “Metro Türkiye olarak, dünyanın en iyi beş mutfağından biri kabul edilen Türk mutfağının hak ettiği yere gelmesini sağlamak için yerel değerleri evrensel bir bakış açısıyla ele almanın önemine inanıyoruz. Bu anlamda dünyanın en itibarlı restoran derecelendirme sistemi olarak kabul edilen Michelin Rehberi’nin 38’inci destinasyon olarak İstanbul’u seçmesi Türkiye’de hem mutfağın hem de yeme-içme sektörünün gelişmesi adına oldukça önemli bir adım. Metro olarak dünyada Michelin Rehberi’ne sahip pek çok şehirde olduğu gibi İstanbul’da da bu prestijli rehbere partnerlik yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Restoranların ve şeflerin kariyerlerinde çok büyük bir öneme sahip olan Michelin Rehberi’nin en önemli iş ortaklarımızdan olan yeme içme sektörüne katma değer sağlayacağına inanıyoruz’’ dedi.

 

Gastronomi alanında köprü vazifesi

Metro Türkiye bugüne kadar, Türk gastronomisine katkı sağlamak amacıyla, Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu olan Gastronometro’da pek çok Michelin Yıldızlı şefi, Türk şeflerle buluşturarak köprü vazifesi gördü. Aşçılık okulu öğrencileriyle yıldızlı şefleri bir araya getiren Metro Türkiye, bu sayede öğrencilerin başarılı şeflerden farklı teknikleri ve aynı malzemelerle farklı yemek yorumları öğrenmelerine de katkı sağlamış oldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı