DOLAR
32,3326
EURO
35,1252
ALTIN
2.303,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Meyve Suyu Sektörü İhracatta Büyüdükçe Büyüyor

Sağlıklı yaşam formülü doğrultusunda popüler bir seçenek olarak ön plana çıkan yüzde yüz meyveden üretilen meyve suları kısa sürede tüketiciler tarafından kabul görmesiyle de tüketici potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu kanıtlıyor.

Meyve Suyu Sektörü İhracatta Büyüdükçe Büyüyor
20.12.2022 13:20
326
A+
A-

Sağlıklı yaşam formülü doğrultusunda popüler bir seçenek olarak ön plana çıkan yüzde yüz meyveden üretilen meyve suları kısa sürede tüketiciler tarafından kabul görmesiyle de tüketici potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu kanıtlıyor. Bu nedenle dünyada birçok örneği bulunan yüzde yüz meyve suları Türkiye’de de git gide üretici ve tüketici sayılarını artırıyor. Bu bağlamda Türkiye’nin topraklarının tarıma elverişli olmasının yerli ve milli üretim için büyük avantaj sağladığını vurgulayan Oğuz Holding CEO’su Enes Örer, meyve suyu pazarının gün geçtikçe büyüdüğüne dikkat çekiyor…

MEYVE SULARI MEYVEYE EN YAKIN İÇECEK

Meyve suyu sektörünün ülkemize ve insanlarımıza faydalarına değinen Oğuz Holding CEO’su Enes Örer, “Sektörümüz tarımsal üretimin sürdürülebilir olmasını sağlıyor. Meyve, meyve suyuna dönüştürülürken aynı zamanda katma değer sağlanıyor. Meyve suları, meyveye en yakın içecek. Sağlıklı içecekler öne çıktığı sürece meyve suları da ön plana çıkacaktır. Sağlıklı bir hayat için meyve ve sebzenin beslenmenin en önemli parçası olduğunu kimse reddetmiyor. Önemli olan meyve ve meyve suyunu hangi miktarlarda beslenmemize dahil ettiğimiz. Biz bunu doğru anlatabildiğimiz zaman meyve suyu tüketiminin daha da  artacağına inanıyoruz. Marka olarak, şu an 5 fabrikası bulunan en büyük içecek üreticilerinden birisi konumundayız. Oğuz Gıda meyve suyunun yanı sıra, gazoz, soğuk çay, limonata ve enerji içeceği gibi içecekleriyle önemli ürün gruplarında da öne çıkıyor.” dedi.

YENİ YILDA 2 KATI BÜYÜME HEDEFLENİYOR

Modernizasyonla birlikte ciddi büyüme hedeflediklerini belirten Oğuz Holding CEO’su Enes Örer yatırımın birçok yönü olduğunun altını çizdi. Örer: “Türkiye’de yetişen meyveleri işleyebilen, meyve suyunu, meyve konsantresini, meyve püresini üretebilen ve ambalajlayan entegre bir tesis olma özelliği taşıyoruz. Üretim ve ihracat kapasitelerimizi bizler de sürekli yükseltiyoruz. Önümüzdeki yıl ihracat rakamlarımızda 2 katı bir büyüme hedefliyoruz.Tüm üretim hatlarımız, yüzde yüz yerli ve milli üretim yapmasının yanı sıra son teknoloji ile donatılmış durumda. Bu anlamda tüm hatlarda saatte 100 tonluk üretim yapmaktayız.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı