DOLAR
32,3455
EURO
35,1151
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Migros Şarj Ağı İşletmeci Lİisansı Alan İlk Perakende Şirketi Oldu

Migros, sürdürülebilir ekosistem vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği projeleriyle perakende sektörüne öncülük etmeye devam ediyor.

Migros Şarj Ağı İşletmeci Lİisansı Alan İlk Perakende Şirketi Oldu
03.02.2023 13:10
266
A+
A-

Migros, sürdürülebilir ekosistem vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği projeleriyle perakende sektörüne öncülük etmeye devam ediyor. Migros, elektrikli araçlara şarj hizmeti sunmak ve Türkiye’deki elektrikli araç dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla kurduğu Migen Enerji ile “Şarj Ağı İşletmeci Lisansı” alan ilk perakende şirketi oldu.

Migros, elektrikli araçlar için şarj hizmeti sunan istasyonlarını Şubat ayı içerisinde hizmete açmayı hedefliyor.  İştiraki olan Migen Enerji’nin, elektrikli araçlar için şarj hizmetinin sunulması amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) yaptığı şarj ağı işletmeci lisansı başvurusunun onaylanmasının ardından Migros, mağazalarının bulunduğu lokasyonlarda elektrikli araçlar için şarj istasyonu hizmeti vermek üzere çalışmalara başladı.

“Yakın zamanda başlatacağımız elektrikli araç şarj istasyonu hizmetimizi, 6 ay içinde 19 ilde 50’yi aşkın Migros mağazasına yaygınlaştıracağız”

Migros Ticaret A.Ş. Yatırım Geliştirme ve İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Şevki Tuncer, “Migros olarak, sürdürülebilir enerji kaynaklarına katkı sağlamak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak önemli konu başlığımız. Dünyada da hızla artan enerji ihtiyacı dolayısıyla fosil yakıtlara olan bağımlılığını azaltmak üzere çalışmalar ağırlık kazanmış durumda. Ülkemizde de elektrikli araç kullanımı tüm dünyada olduğu gibi giderek yaygınlaşıyor. Bu doğrultuda, Türkiye’deki elektrikli araç dönüşümüne katkı sağlamak ve elektrikli araç kullanan müşterilerimizin de şarj hizmetine ulaşmalarını kolaylaştırmak üzere şarj istasyonları kurma kararı aldık ve yüzde 100 sermaye ortaklığı ile geçtiğimiz aylarda Migen Enerji’yi kurduk. Migen Enerji’nin şarj ağı işletmeci lisansı başvurusunun onaylanması ile Türkiye’de elektrikli araçlara şarj hizmeti sunmaya başlayan ilk perakendeci olmaktan mutluyuz” dedi.

İlk etapta İstanbul ili mağazalarında hizmete girecek şarj istasyonlarının ardından bu hizmeti hızla Türkiye çapında yaygınlaştıracaklarını belirten Şevki Tuncer, “Sektörümüzde öncülük ettiğimiz bu hizmeti Türkiye’ye yaymak üzere çalışmalarımız son hızda devam ediyor. Yılın ilk yarısına kadar 19 ilde 50’yi aşkın Migros mağazasında hizmet vermeye başlayacağız. Müşterilerimiz alışverişlerini yaparken, araçlarını da mağazalarımızın önündeki istasyonlarda hızlı ve güvenilir şekilde kolaylıkla şarj edebilecekler” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı