DOLAR
32,5991
EURO
34,7375
ALTIN
2.498,06
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Migros'tan E-Ticaret Operasyonlarında Poşetsiz Teslimat Uygulaması

Migros, geçtiğimiz yıl başlattığı “Poşetsiz Alışveriş Hareketi”ne yeni bir adım ekleyerek müşterilerini doğanın korunmasına destek olmaya davet ediyor.

Migros'tan E-Ticaret Operasyonlarında Poşetsiz Teslimat Uygulaması
20.12.2022 15:00
327
A+
A-

Migros, geçtiğimiz yıl başlattığı “Poşetsiz Alışveriş Hareketi”ne yeni bir adım ekleyerek müşterilerini doğanın korunmasına destek olmaya davet ediyor. 

Migros, öncelikle Migros Sanal Market, Migros Hemen ve Macroonline operasyonlarında uygulayacağı pilot projesi ile poşetsiz alışverişi tercih eden müşterilerinin siparişlerini özel olarak hazırlanan çantalarla teslim ediyor ve her teslimat sonrası çantalar geri alınıp dezenfekte edilerek tekrar kullanılıyor.

Sürdürülebilirlik alanında Türkiye’nin lider gıda perakendecisi olan Migros, 2021 yılında başlattığı “Poşetsiz Alışveriş Hareketi”ne yeni bir adım daha ekledi. Migros uygulaması üzerinden Migros Sanal Market, Migros Hemen ve Macroonline markalarından alışveriş yapan müşterilerine “Poşetsiz alışveriş yapmak istiyorum” seçeneği sunan Migros, soğutmalı araçlarla teslimatı yapılan siparişleri özel çantalarla teslim ediyor. Sipariş tesliminde çantalar bir sonraki kullanım için geri alınarak plastik poşet kullanımının önüne geçiliyor. 

Herhangi bir ürün ve sayı sınırlaması bulunmayan bu uygulamada, müşteriler Migros uygulamasında kendi talebi ile poşetsiz alışveriş yapmak istediğini sipariş notuna ekliyor. Böylece 0,25 TL uygulanan plastik poşet veya 3,75 TL uygulanan bez çantanın bedelini ödememiş olurken, çevrenin korunmasına da katkıda bulunuyor.

Migros, e-ticaret siparişlerinde kullandığı çevreci çantaları teslimat sonrası geri alarak her defasında dezenfeksiyonunu yapıyor. Böylece çantalar defalarca kez teslimat süreçlerinde kullanılabiliyor ve ürünler en hijyenik ve doğa dostu şekilde müşterilere ulaştırılıyor.  

Belirlenen lokasyonlarda pilot olarak devreye alınan poşetsiz alışveriş uygulaması, müşterilerin geri bildirimlerine göre Migros e-ticaret operasyonlarının geneline yaygınlaştırılacak. 

Plastik poşet kullanmayan müşterilerine teşekkür etmek için fidan dikti 

Migros’un geçtiğimiz yıl başlattığı Poşetsiz Alışveriş Hareketi’ne katılan 4 milyon kişi alışverişinde poşet kullanmayıp çekiliş hakkı kazandı ve işlem başına poşet kullanım oranı yüzde 21 düştü. Duyarlı müşterilerine teşekkür amacıyla Manisa Yunt dağına fidan diken Migros, bugüne kadar diktiği toplam fidan sayısını böylece 576 bine çıkardı.

Migros, plastik atıklarla mücadele kapsamında 2023 yılına kadar 500 tona yakın plastik kullanımını önleme taahhüdü kapsamında yapılan süreç iyileştirmeleri ve iş birlikleriyle ilk yılda 247 ton plastik atığın önüne geçti. Poşet kullanım alışkanlıklarının dönüşümünü sağlayan çalışmalarıyla 2021 yılında 2 milyonu aşkın çok kullanımlı çanta ve bez çantanın kullanımını sağladı. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı