DOLAR
32,3759
EURO
35,0031
ALTIN
2.326,03
BIST
9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Migros'un geleneksel yılbaşı araştırmasının sonuçları açıklandı

TÜKETİCİLER, YILBAŞI AKŞAMI EVDE OLMAYI TERCİH EDİYOR Migros’un, yılbaşı kutlama alışkanlıklarını ve yeni yıldan beklentileri ortaya koyan araştırmasının sonuçları açıklandı.

Migros'un geleneksel yılbaşı araştırmasının sonuçları açıklandı
29.12.2022 12:20
318
A+
A-

TÜKETİCİLER, YILBAŞI AKŞAMI EVDE OLMAYI TERCİH EDİYOR

Migros’un, yılbaşı kutlama alışkanlıklarını ve yeni yıldan beklentileri ortaya koyan araştırmasının sonuçları açıklandı. Migros müşterilerinin yılbaşı alışveriş tercihlerini analiz eden araştırmaya göre, katılımcıların büyük çoğunluğu yılbaşı akşamında evde ailesiyle birlikte olmayı tercih ediyor. Yılbaşı akşamına özel hazırlanan market alışverişi listesiyle geceye farklı lezzetler katılırken, mezeler yılbaşı sofralarının gözdesi olmaya devam ediyor. 

Migros’un, gelenekselleşen yılbaşı araştırmasının sonuçları belli oldu. Araştırmaya katılanların yüzde 80’i yılbaşı akşamını ailesi ile birlikte geçireceğini belirtirken, yüzde 74’ü kendi evinde olmayı tercih ediyor.

Araştırma; sağlık, mutluluk ve bol kazancın yeni yıl beklentileri arasında ilk sıralarda yer aldığını ortaya koyuyor. Katılımcıların yüzde 85’inin yeni yıldan en büyük beklentisi ise sağlık oldu.

Market listeleri yılbaşı akşamı için özel olarak hazırlanıyor

Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 67’si yılbaşı akşamı için her zamankinden farklı bir market alışveriş listesi yaptığını söylüyor. Market alışverişleri de ortalama 3 gün önceden ve daha çok eş ya da aileyle birlikte yapılırken, alışveriş için yüzde 95 oranla zincir marketlerin tercih edildiği ortaya çıkıyor.

Alışverişlerini online olarak yapmayı tercih eden katılımcılar arasında ise Migros Sanal Market en çok kullanılan online market uygulaması olarak öne çıkıyor.

“Mezeler” bu yıl da yılbaşı sofralarının vazgeçilmez lezzeti oluyor 

Migros’un gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre bu yıl yılbaşı sofraları farklı lezzetlerle renkleniyor. Yüzde 71’lik oranla mezeler yemek tercihlerinde ilk sırayı alırken; zeytinyağlılar yüzde 48’lik, ızgara kırmızı et yüzde 43’lük, etli yemekler yüzde 40’lık oranla mezeleri takip ediyor.

Yılbaşı akşamlarının vazgeçilmezleri atıştırmalıklar geçen yıla kıyasla daha da artarak, yüzde 63 ile marketlerdeki indirimlerde en çok ilgi çeken ürün grubu olmaya devam ediyor. Şarküteri yüzde 51 ile ikinci, meyve-sebze yüzde 46 ile ikinci, kırmızı et ise yüzde 43 ile üçüncü oluyor.

Ayrıca sevilen ürünleri şık paketlerde bir araya getirerek hem fiyat avantajı hem de pratiklik sağlayan yılbaşı sepetleri ise 4 kişiden 1’i tarafından tercih ediliyor.

Yılbaşı akşamları hediyelerle daha da güzelleşiyor

Migros müşterilerinin yüzde 73’ü sevdiklerinin yeni yılını hediyeyle kutlamak istiyor. Hediye alışverişinin ilk adresi yüzde 66 ile alışveriş merkezleri, yüzde 62 ile online alışveriş siteleri oluyor. Hediye alanların ilk tercihi yüzde 53 ile bu yıl da kozmetik olurken, yüzde 46’sı ev eşyaları, yüzde 41’i ise hazır giyimden yana seçim yapacağını söylüyor.

Yılbaşı akşamının en keyifli ürünleri Migros’ta

Migros, sevdikleriyle birlikte yeni yıla keyifli bir başlangıç yapmak isteyenler için özel indirim ve cazip fiyatlarla birçok farklı ürünü müşterilerine sunuyor. Zengin ürün yelpazesiyle damaklara, hesaplı fiyatlarıyla bütçelere hitap eden ürünler Migros müşterileri için raflardaki yerini aldı. Yılbaşı sofralarının sevilen ürünü hindi bütün veya yarım olarak satışa sunulurken, Mersin’den Kadın Kooperatifi Dondurulmuş Bütün/Yarım Kaz 199,90 TL’den (KG) müşterilerle buluşuyor. 

Ayrıca, 4 Ocak’a kadar olan alışverişlerde geçerli 175 TL ve üzeri soğuk meze alışverişlerine 25 Money hediye ediliyor. Dana işkembe çeşitleri yüzde 15, dana ciğer çeşitleri yüzde 10 indirimle satışa sunulurken, Uzman Kasap Dana Paça (Dilimlenmiş) 35,95 TL’den (KG) Migros reyonlarındaki yerini alıyor. SuperFresh dondurulmuş ürünleri yüzde 25 indirimle Migros’lardaki yerini alırken, Kühne ürünlerinde yılbaşına özel yüzde 30 indirim geçerli olacak. 

Yılbaşında evler Migros ile renkleniyor

Yılbaşını özel indirim ve avantajlarla kutlayan Migros’ta 200 TL ve üzeri yılbaşı ağacı ve süsleri alışverişlerine 30 Money hediye ediliyor. Tüm çocuk ve yetişkin kutu oyunlarında yüzde 30 indirim geçerli olurken, Mtoys markalı oyuncak ve pelüşlar, City Code markalı ürünler ve Lolla’s markalı bebekler yüzde 40 indirimle satışa sunuluyor. Ayrıca, yılbaşı döneminde patili dostlarımızı da düşünen Migros, 15 KG köpek mamaları ve Dardanel Kedi ve Köpek Mamalarında yüzde 25 indirim uygulayacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı