DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Miniklerden büyüklere “Hayvanları koruyun” uyarısı

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi’ni ziyaret eden öğrenciler, sokak hayvanlarıyla güzel bir gün geçirdi.

Miniklerden büyüklere “Hayvanları koruyun” uyarısı
04.10.2022 20:30
244
A+
A-

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi’ni ziyaret eden öğrenciler, sokak hayvanlarıyla güzel bir gün geçirdi. Hayvanların korunması konusunda bilgilendirilen minikler, büyüklerine “Kontağı çevirmeden kaputa vur”, “Yolda hızlı araç kullanma” ve “Yaralı ve hasta hayvanları ihbar et” şeklinde uyarılarda bulundu.

 

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi anlamlı bir etkinliğe sahne oldu. Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri ile İSTOÇ İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, barınağı ziyaret etti. Bu özel günde Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz de çocuklara eşlik etti.

 

Çok önemli noktalara geldik

Hayvanların korunmasına yönelik duyarlılığı artırmak için bir araya geldiklerini söyleyen Başkan Özdemir, “Bağcılar Belediyesi olarak bu konuya önem gösteriyoruz ve can dostlar için elimizden geleni yapıyoruz. 15 yıl önce başlayan serüven bugün çok önemli noktalara geldi. Burada adeta bir hayvan hastanesi barındırıyoruz. Tedavisini ve bakımını yaptığımız hayvanlarımızı aldığımız noktaya geri bırakıyoruz. Biz her geçen gün ihbar telefonlarının ve duyarlılık sayılarının arttığını görüyoruz. Bu anlamda çok güzel bir nesil yetişiyor. Özellikle çocuklarımızın da duyarlığı çok yüksek.” dedi. Özdemir, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren bugüne kadar 7 bin 715 hayvanın tedavisinin yapıldığını, 748 hayvanın kısırlaştırıldığını, 422’sinin aşılandığını ve 110’unun da sahiplendirildiğini belirtti.

 

Hayvanları beslediler

Programda Veteriner Hekim Yunus Giray Özarslan, barınakta faaliyetlerin yanında sokak hayvanlarının beslenmesinden sahiplenmesine kadar farklı konularda bilgiler verdi. Çocuklardan bir kısmı can dostlarını kucağına alıp sevgisini gösterirken bir kısmı da eliyle onlara mama yedirdi. Büyüklerine seslenen minikler, hayvanların korunmasına yönelik “Kontağı çevirmeden kaputa vur”, “Yolda hızlı araç kullanma” ve “Yaralı ve hasta hayvanları ihbar et” şeklinde mesaj verdi.

 

Öte yandan gün içinde Hasan Nail Canat Kültür Merkezi’nde farklı etkinlikler düzenlendi. Sokak hayvanlarının barınma, tedavileri hakkında brifing verilirken yaralı ve hasta hayvan ihbarı yapan hayvanseverlere teşekkür mektubu ve hediye gönderildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı