DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Muslera ve Gomis'ten Örnek Kaptanlık: “Primler Herkes İçin Eşit Olmalı…''

Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 3-0 mağlup ederek liderliğini pekiştiren ve rakibiyle arasındaki puan farkını 4’e çıkan Galatasaray’da moraller zirvede.

Muslera ve Gomis'ten Örnek Kaptanlık: “Primler Herkes İçin Eşit Olmalı…''
09.01.2023 16:20
336
A+
A-

Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 3-0 mağlup ederek liderliğini pekiştiren ve rakibiyle arasındaki puan farkını 4’e çıkan Galatasaray’da moraller zirvede. Teknik Direktör Okan Buruk ile ilgili soru işaretleri ve tereddütler tamamıyla ortadan kalktı.

Deneyimli oyuncular ile gençlerin, dünya yıldızlarıyla yedeklerin aynı hedef uğruna ortak hareket etmeleri, takımdaşlık duygusunun ne kadar önemli bir olgu olduğunu ortaya koyuyor. Bunun nedenlerinin de sezon başındaki bazı gelişmelerden kaynaklandığı belirtiliyor. 

Lig Radyo’nun ulaştığı bilgilere göre, sezon başında takımın iki kaptanı Muslera ile Gomis, Galatasaray futbol yönetimine başvuruyorlar. Başvuru sebebi prim sistemi… Yeni sezonda sistem birçok kulüpte olduğu gibi çalışacaktı, verilen karar o yöndeydi.

Yani maç primlerinde ilk 11 oynayan %100, oyuna sonradan giren %50, kulübede olup oyuna giremeyen %25 prim alacaktı. Ancak iki deneyimli kaptan bu sisteme itiraz ederek daha adil bir dağıtım sistemi önerdiler. 

Muslera ve Gomis “Biz yabancılar maaşımızı Euro cinsinden alıyoruz. Gecikse de pek kaybımız olmuyor. Olası anlaşmazlıklarda FIFA ve UEFA gibi çözümlerimiz de var. Ayrıca gelirimiz yüksek. Yerli oyuncuların bazılarında, hele de genç oyuncularda bu rakamlar alınmıyor.

Gençlerde, yerlilerde maaşları çok düşük oyuncular var. Bu sebeple verilecek tüm galibiyet primlerini eşit olarak oyuncu sayısına bölelim. Yani kadroya giremeyen maaşı çok düşük gençler de primden faydalansınlar!” ifadelerinde bulunuyorlar. 

Florya’da, kulübün futbol yönetimince memnuniyetle karşılanan bu öneri daha sonra yönetime çıkartılıyor ve yönetim de öneriyi aynı memnuniyetle kabul ediyor. Böylelikle sezon başından beri kaptanların isteğiyle Galatasaray’da primler tüm oyunculara eşit olarak paylaştırılıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı