DOLAR
39,3627
EURO
45,6337
ALTIN
4.309,71
BIST
9.350,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Salı Açık
29°C
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Açık
29°C
Cuma Parçalı Bulutlu
30°C

Müteferrika Matbaası'nın İlk Eseri 'Vankulu Lugatı' Küçükçekmece İmzalı Kitaplar Müzesi'nde

Küçükçekmece Belediyesi İmzalı ve İlk Baskı Kitaplar Müzesi’nde yazarı tarafından imzalı ve ilk basım eserleri kitapseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Müteferrika Matbaası'nın İlk Eseri 'Vankulu Lugatı' Küçükçekmece İmzalı Kitaplar Müzesi'nde
27.01.2023 13:50
267
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi İmzalı ve İlk Baskı Kitaplar Müzesi’nde yazarı tarafından imzalı ve ilk basım eserleri kitapseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Yazar ve Kitap Koleksiyoneri Selçuk Altun’un kütüphanesinden, Osmanlı İmparatorluğu’nda İbrahim Müteferrika matbaasında 1729’da basımı yapılan ilk kitap olarak kayıtlara geçen “Vankulu Lügatı” ile 2020 Nobel Edebiyat Ödüllü Amerikalı şair Louise Glück’ün ‘Vita Nova’ isimli imzalı kitabı,  İmzalı Müze’de bir ay boyunca kitapseverlerin ziyaretine açık kalacak.

İmzalı Kitaplar Müzesi sohbetlerinin ilk konuğu “Selçuk Altun” oldu

Kentin kültür havzasına katkı sağlamak ve yeni ufuklar katmak amacıyla önemli bibliyomanları ve nadir koleksiyonları edebiyatseverlerle buluşturan Küçükçekmece Belediyesi, İmzalı Kitaplar Müzesi sohbetlerinin ilk konuğu olarak Yazar Selçuk Altun’u konuk etti. Moderatörlüğünü Yazar Metin Celal’in yaptığı söyleşide gençlerle bir araya gelen Altun, kitap koleksiyonculuğu, bibliyomanlık, nadir ve imzalı kitaplardan yola çıkıp eserlerine varan eğlenceli bir sohbet gerçekleştirdi.

Söyleşiye katılan Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç,  İmzalı Müze’de her ay nadir koleksiyonların ve alanında usta isimlerin kitapseverlerle buluşmaya devam edeceğinin altını çizerek, konuklara ve katılımcılara teşekkür etti.

Altun’un koleksiyonundan birbirinden önemli 11 nadide ve imzalı eser bir ay boyunca kitap tutkunları tarafından ziyaret edilebilecek.  

Türkiye’nin görsel sanat tarihinin temel kaynaklarının birinci elden oluşturulması hedeflenen müzenin kalıcı sergileme alanında, yazarı tarafından imzalı ve ilk basım 386 adet kitap yer alıyor. Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki İmzalı Müze,  Pazartesi günleri hariç saat 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı