DOLAR
32,3341
EURO
35,0774
ALTIN
2.308,07
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Nevşehir Özel Halk Otobüslerinde Kasım Ayı Sonu İtibariyle Kartlı Sisteme Geçiş Başlıyor

Nevşehir Belediye Başkanı Dr.

Nevşehir Özel Halk Otobüslerinde Kasım Ayı Sonu İtibariyle Kartlı Sisteme Geçiş Başlıyor
13.10.2022 18:30
246
A+
A-

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Kasım ayı sonu itibariyle şehir içi özel halk otobüslerinde nakit ödeme işleminin kaldırılacağını ve kartlı ödeme sistemine geçileceğini açıkladı.

 

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, şehir içi toplu taşıma araçlarında kartlı sisteme geçiş ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için gazetecilerle bir araya geldi. Nevşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya gazetecilerin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Nafiz Dirikoç VE Furkan Feralan ile birlikte özel halk otobüsçüleri temsilcileri de katıldı.

 

Burada konuşan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, “Şehir içi toplu taşımada kartlı sisteme geçiş meselesi uzun süredir şehrimizin gündeminde olan bir konuydu. Yapılması birçok kez gündeme gelmişti ancak gerçekleştirmesi çok şükür bizlere nasip oldu. Nevşehir’in birçok kronik sorununu çözmeye talip olduğumuzu göreve ilk başladığım gün söylemiştim. Bu konuda onlardan biriydi.” dedi.

 

Nevşehir’deki 5 farklı hatta çalışan 74 özel halk otobüsünde elektronik ödeme sistemine geçilmesine ilişkin geçtiğimiz gerekli altyapının tamamlandığını belirten Savran, tüm özel halk otobüslerine kartlı sistem için gerekli cihazların montajının yapıldığını söyledi.

 

Kısa süre içerisinde özel halk otobüslerinde artık nakit para ile ödeme döneminin sona ereceğini açıklayan Savran, Aralık ayı itibariyle başlaması planlanan kartlı sistem öncesinde NEVKART İşlem Merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğu azaltmak ve vatandaşlarımızın kısa sürede kartlara ulaşmasını sağlamak amacıyla indirimli ve serbest kart satışlarının başladığını duyurdu.

 

İndirimli ve Serbest Kart alacak olan vatandaşların (Engelliler, 65 yaş üstü vatandaşlar, Polis, Jandarma, Gaziler, Şehit Yakınları ve Öğrenciler) kartlarını Atatürk Bulvarı üzerindeki Gülbahçe, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Millet Kıraathanesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yaşam Merkezi (Üniversite öğrencileri) içerisinde bulunan NEVKART İşlem Merkezlerinden alabileceklerini kaydeden Savran, tam kart alacak vatandaşların ise kartlarını ve dolum işlemlerini 20’yi aşkın noktada bulunan satış ve dolum merkezlerinden yapabileceklerini anlattı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı