DOLAR
32,3674
EURO
34,9789
ALTIN
2.323,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Osmangazi kış çiçekleri ile renklenecek

Osmangazi Belediyesi, sonbahar ve kış aylarında kenti daha da güzelleştirmek adına 241 bin çiçek toprakla buluşacak.

Osmangazi kış çiçekleri ile renklenecek
13.11.2022 14:40
249
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, sonbahar ve kış aylarında kenti daha da güzelleştirmek adına 241 bin çiçek toprakla buluşacak.

 

Osmangazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, havaların soğumaya başlaması ile birlikte kış aylarında daha dayanıklı olan çeşitli türdeki kış çiçeklerini ilçe genelindeki parklara, meydanlara ve refüjlere ekmeye başladı. Yeşil alanlarda, tüm hızıyla devam eden çalışmalar kapsamında, ömrünü tamamlamış yaz çiçeklerinin yerine, kış şartlarına dayanıklı 241 bin adet hercai, menekşe, çuha, sıklamen, kasımpatı, süs lahanası, sümbül ve lale soğanı toprakla buluşacak. Yürütülen çalışmalar kapsamında ekilen çiçekler, rengarenk görüntüleri ile Osmangazi’yi cennet bahçesine çevirecek.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kış aylarında da Osmangazi’nin görselliğini güzelleştirmek istediklerini belirterek, “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, vatandaşlarımıza soğuk kış günlerinde de görsel güzelliği en üst seviyede, rengarenk bir Osmangazi sunmak için ilçenin dört bir tarafındaki yeşil alanları kış şartlarına dayanıklı çiçeklerle donatıyor. Bu çiçeklerin açmasıyla birlikte ilçemiz görsel bir güzellik kazanacak. Osmangazi’nin daha yeşil, daha güzel ve daha sağlıklı olması için mevcut yeşil alanların bakımı ve yeni yeşil alanlar oluşturmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı