DOLAR
32,3228
EURO
35,1013
ALTIN
2.301,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Parkurda Pazaryeri 2023’te açılıyor

Tezmaksan’dan talaşlı imalat sanayine güç katacak 2 milyon TL’lik yeni yatırım    Türkiye talaşlı imalat sanayine kazandırdığı yeniliklerle liderliğini sürdüren Tezmaksan, 2 milyon TL’lik yeni yatırımı “Parkurda Pazaryeri”nde ilk adımı attı.

Parkurda Pazaryeri 2023’te açılıyor
15.09.2022 13:30
321
A+
A-

Tezmaksan’dan talaşlı imalat sanayine güç katacak 2 milyon TL’lik yeni yatırım 

 

Türkiye talaşlı imalat sanayine kazandırdığı yeniliklerle liderliğini sürdüren Tezmaksan, 2 milyon TL’lik yeni yatırımı “Parkurda Pazaryeri”nde ilk adımı attı. Sektör özelinde ilk olma özelliğini taşıyan ve tüm Türkiye’deki tedarikçilerin kendi online mağazalarını açarak ürünlerinin satışını vakit kaybetmeden yapabileceği platform, ilerleyen süreçte Avrupa ve Amerika kıtasında da hizmete girecek. Tedarikçiler için ön kayıt sürecinin başladığı Parkurda Pazaryeri’nin 2023 yılının mart ayında 15 bin müşteri ve 65 farklı kategoriyle açılması planlanıyor.

 

Türkiye sanayisinin 40 yılı aşkın süredir çözüm ortağı olan Tezmaksan, parkurda.com ile başlattığı dijitalleşme hamlesinin ikinci adımını Parkurda Pazaryeri ile atmaya hazırlanıyor. Tüm Türkiye’deki tedarikçilerin kendi online mağazalarını açarak ürünlerinin satışını gerçekleştireceği platform, Türkiye’de kendi sektöründe ilk olma özelliğini taşıyor. Tezmaksan tarafından 2 milyon TL’lik yatırım bedeli ile hayata geçirilecek olan Parkurda Pazaryeri’nde kesici takımlar, ölçü aletleri, matkaplar, karbür frezeler, takım tutucular, mengene ve bağlama ekipmanları, kılavuz, karbür matkaplar, Plc, Inverter, servo motor, sensör kontaktör, kablo ve kamera güvenlik sistemleri ile birçok ürün tipi farklı kategoriler altında satışa sunulacak. 15 bin müşteri, 50 mağaza, 5000 satışa hazır ürün ve alt kırımlımlar dahil 65 başlangıç kategorisiyle hizmet vermesi hedeflenen platformun açılışı için belirlenen tarih 2023 yılının mart ayı.

 

“Dijitalleşen dünyada aracı platformların önemi ve ekonomiye katkısı artıyor”

“KOBİ’ler için büyük bir teknolojik devrim” olarak tanımladığı Parkurda Pazaryeri yatırımının talaşlı imalat sanayinin mevcut ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıktığını belirten Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, “Dijitalleşen dünyada aracı platformların önemi ve ekonomiye katkısı gün geçtikçe artıyor. Bunun birçok örneğini Covid-19 ile birlikte yeniden görmüş olduk. Ayrıca pandemi sebebiyle arz ve taleplerde oluşan dengesizlik ile özellikle Avrupa ülkelerinin talepleri Asya pazarından karşılanır duruma geldi. Ülkemiz de bununla birlikte üretim potansiyeli ve konumu sayesinde sektörde daha da önemli bir oyuncu haline geldi. Sektörümüzün bu dönemde yerel ve global yeni iş imkanlarına erişebilme, markalaşma, müşteriye doğrudan erişerek yüksek birim kâr ile iş yapma gibi fırsatları kaldıraçlamasını sağlamak için Parkurda Pazaryeri yatırımını hayata geçirmeye karar verdik. Türkiye’de makine sanayinde sektöründe ilk olan Parkurda Pazaryeri sayesinde tüketici teknoloji ekosistemindeki tüm ürün ve hizmetleri değişen müşteri ihtiyaçlarına en hızlı ve uygun şekilde cevap vererek bütünsel bir deneyim ile müşterilerimize sunacağız. Tedarikçilerin stoklarında kalan fazla ürünleri satışa sunup değerlendirmesi bakımından da önemli bir görev üstlenecek platformumuz sayesinde sürdürülebilirliğe de katkı sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

 

Parkurda Pazaryeri’nin başlangıç yatırımı 2 milyon TL

Parkurda Pazaryeri ile sektörün üretici ve dağıtıcılarını nihai kullanıcılar ile güvenli bir ortamda buluşturmak istediklerini söyleyen Aydoğdu, sözlerine şöyle devam etti: “Parkurda Pazaryeri için başlangıç miktarı olarak 2 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Proje devam ettiği sürece yaptığımız yatırımlar da sürekli olarak artacak. Talaşlı imalat sanayinin dijital dönüşümüne öncülük edeceğimiz online platformumuzda pilot bölge olarak Türkiye’yi belirledik. Açılıştan hemen sonra ise halihazırda altyapı çalışmalarını yaptığımız e-ihracat ile Türkiye’deki tedarikçilerin yurt dışına açılmasını sağlayıp global ölçekte sektöre dahil olmayı planlıyoruz. Sonrasında ise sisteme yabancı tedarikçileri de dahil ederek tam anlamı ile global bir pazaryeri olacağız. Bu noktada hedefimiz Avrupa ve Amerika kıtalarındaki ülkelerde de faaliyet göstermek. Yatırımımızda ilk önceliğimiz mutlu ve aktif müşteri. Bizimle aynı önceliğe sahip olan tüm tedarikçilerimiz, pazaryerinin gerekliliklerini yerine getirdikleri sürece satış yapabilecekler.”

 

Açılış, 2023 yılının mart ayında!

Yeni yatırımlarının sektörde mil taşı olarak Türkiye sanayisini daha ileri taşıyacak ve benzer girişimlere de öncü olacak bir platform olacağını vurgulayan Aydoğdu, “Parkurda Pazaryeri; 15 bin müşteri, 50 mağaza, 5000 satışa hazır ürün ve 5 ana kategoriden oluşacak olup alt kırımlımlar dahil 65 başlangıç kategorimiz yer alacak. 2023 yılının mart ayında açılışını yapmayı planladığımız platformumuz için şu an ön kayıt aşamasındayız. Açılışımızda platformda yer almak ve hızla satışa başlamak isteyen tedarikçilerimizin gösterdiği talepten şu an için oldukça memnunuz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı