DOLAR
32,3157
EURO
35,1159
ALTIN
2.292,25
BIST
9.058,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Paynet, Tedarikçi Ödeme çözümüyle çek senet ve vade bekleme döngüsünden kurtarıyor, finansal maliyetlerini azaltıyor

Şirketlerin nakit akışlarını daha hızlı ve kolay yönetmeleri bugün her şeyden daha kritik hale geldi.

Paynet, Tedarikçi Ödeme çözümüyle çek senet ve vade bekleme döngüsünden kurtarıyor, finansal maliyetlerini azaltıyor
17.04.2023 12:00
161
A+
A-

Şirketlerin nakit akışlarını daha hızlı ve kolay yönetmeleri bugün her şeyden daha kritik hale geldi. Ödeme sistemlerinde Türkiye’nin öncü kuruluşu Paynet de Tedarikçi Ödeme çözümüyle Paynet üye iş yerlerinin ticari şirket kartları üzerinden tedarikçilerine ödeme yapmasını kolaylaştırıyor. Bu sayede tedarikçiler ödemelerini hızlıca alırken Paynet üye işyerleri de ticari kartlara uygulanan taksit ile ödemelerinde vade avantajı elde ediyor.  Böylece işletmeler daha sağlıklı bir nakit akışına sahip oluyor.

 

Tüm işletmelerin yüksek enflasyonist ortamda en çok nakit akışına dikkat etmesi gerekiyor. Alacak yönetimi de bu nedenle şirketlerin öncelik listesinde en üst sıralarda yer alıyor. Fiyatların stabil olduğu ekonomilerde alış ve satış işlemlerinin vadeli olması işletmeler açısından çok fazla risk barındırmazken enflasyonun yüksek olduğu ekonomilerde bu model işlerliğini yitiriyor. Her geçen gün ürünü yerine koyma maliyeti yükselen şirketler; ödemelerini uzun vadelerde aldıklarında nakit akışları bozuluyor, işletme sermayeleri zayıflıyor. Bu durum kimi zaman da şirketleri varlıklarını sonlandırma noktasına taşıyor.

 

Tüm paydaşlar önemli rekabet avantajı elde ediyor

Ödeme sistemleri sektöründe Türkiye’nin öncü kuruluşu Paynet de sunduğu Tedarikçi Ödeme çözümüyle şirketleri bu noktada destekliyor, tedarikçilerine kolayca ödeme yapılmasına aracılık ediyor. Tedarikçi Ödeme çözümüyle Paynet üye şirketleri; tedarikçilerinden ürün ve hizmet alırken ödemeyi kredi kartı ile 18 aya kadar vadeli yapabiliyor. Bununla birlikte, kendileri taksitli ödeme yaparken tedarikçileri ödemenin tamamını vade beklemeden alıyor. İşletme kasasından nakit çıkmadan tedarikçisini mutlu etmiş oluyor. 

 

18 taksite kadar ödeme imkanı sunuyor

Paynet üye iş yerleri, Tedarikçi Ödeme çözümünü PayPortal üzerinden kullanabiliyor. Tüm ticari kartlardan ödeme yapma imkanı da sunan çözümle, tek ekrandan hem tedarikçilerin hem bayilerin ödemeleri ayrı ayrı yönetilip raporlanabiliyor. Tek çekimin yanında 18 taksite kadar ödeme seçeneği olan çözümü, şirket istediği durumda ERP ve CRM sistemlerine kolayca entegre edebiliyor.

“Nakit akışı hızlı ve güvenli hale geliyor”

Tüm işletmeler için nakit akışı sağlamanın kritik olduğu bir dönemde Tedarikçi Ödemesi çözümünün önemli bir misyonu olduğunu belirten Paynet Ürün Yönetimi, Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kocatürk, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Tedarikçi ödemelerinde temel bir sorun vardır. Ürün alan firmalar vadeyi daha uzun belirlemek isterken tedarikçi firma ise ödemesini hızla almak ister. Ürünü alan firma, şirket kredi kartıyla taksitli ödeme yaparken, tedarikçi ödemesini hemen alıyor. Bu sayede, her iki tarafın da ihtiyacı olan çözümü sunarak tedarik zinciri sürecini daha hızlı ve verimli hale getiriyoruz. Sonuç olarak hem alıcıların ödeme esnekliği sağlanıyor hem tedarikçilerin nakit akışları daha hızlı ve güvenli hale geliyor.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı