DOLAR
32,3732
EURO
34,9930
ALTIN
2.325,61
BIST
9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Pera Müzesi 'Müzeler Haftası'nı Kutluyor

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Uluslararası Müzeler Haftası’nı kapsamlı bir programla kutluyor.

Pera Müzesi 'Müzeler Haftası'nı Kutluyor
17.05.2023 15:20
176
A+
A-

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Uluslararası Müzeler Haftası’nı kapsamlı bir programla kutluyor. Pera Film, EYE Film Müzesi’nden özel bir seçkiyi gösterime sunarken, Pera Öğrenme çocuklar için müze temalı atölyeler hazırladı. Sanatseverler, Müzeler Haftası’nın başlangıç günü olan 18 Mayıs’ta Pera Müzesi’ni ücretsiz gezebilecek ve Artshop’taki yayınlarda hafta boyu yüzde 15 indirimden faydalanabilecek.

EYE Film Müzesi’nin asırlık arşivinden seçmeler

Pera Film, her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Uluslararası Müzeler Haftası’nda yeni bir seçkiyi izleyiciyle buluşturuyor. Küratörlüğünü Elif Rongen-Kaynakçi’nin üstlendiği Sinematografik Hazlar: Eye Film Müzesi’nden Bir Seçki başlıklı program, izleyiciyi sinemanın 128 yıllık tarihine ışık tutan bir yolculuğa davet ediyor. Avrupa’nın önde gelen film müzelerinden EYE Film Müzesi iş birliğiyle gerçekleşen program, 4 Haziran’a kadar Pera Müzesi Oditoryumu’nda devam edecek.

Çocuklar kendi müzelerini ve sergilerini tasarlıyor 

Pera Öğrenme, Müzeler Haftası’nda çocukları Pera Müzesi’ni eğlenerek keşfetmeye davet ediyor. Müzedeki ilgi çekici eserleri yakından tanıma fırsatı sunan Hayaller Müzesi adlı atölye 20 Mayıs Cumartesi günü 10.30’da yapılacak. Pera Müzesi’nin ön cephesinin çiziminin bulunduğu şablonlar üzerinde çalışan 4-6 yaş grubu çocuklar, sergilerdeki eserlerin çıktılarını, boya ve süsleme malzemelerini kullanarak özgün müze tasarımları yaratıyor.

7-12 yaş grubuna yönelik Minyatür Müze Tasarımı atölyesinde, çeşitli malzemelerle maket müzelerini yaratan katılımcılar, daha sonra bu müzenin duvarlarını diledikleri eserlerle donatarak minyatür sergilerinin küratörü oluyor. Etkinlik, 21 Mayıs Pazar günü 12.30’da Pera Müzesi’nde gerçekleşecek.

Müzeler Haftası’na özel küratörlü tur

Pera Müzesi’nin güncel sergisi Zamane İstanbulları’nı, küratörleri Serdar Darendeliler ve Refik Akyüz’den dinlemek isteyenler, Müzeler Haftası kapsamında 24 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00’de düzenlenecek ücretsiz  tura katılabilirler.

Artshop yayınlarında özel indirim 

Pera Müzesi Artshop ve artshop.peramuzesi.org.tr’de satışa sunulan yayınlarda ise Uluslararası Müzeler Haftası’na özel olarak yüzde 15 indirim uygulanacak. Sanatseverler tüm yayınlarda geçerli olan kampanyadan 18 Mayıs – 24 Mayıs tarihleri arasında yararlanabilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı