DOLAR
32,5993
EURO
34,7973
ALTIN
2.495,14
BIST
9.483,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

PTT Kargomatik İle Kargolar 7/24 Teslim Alınabiliyor

Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve PTT AŞ tarafından uygulamaya alınan PTT Kargomat 7/24 ile kargo bekleme devri kapandı.

PTT Kargomatik İle Kargolar 7/24 Teslim Alınabiliyor
13.09.2022 12:30
344
A+
A-

Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve PTT AŞ tarafından uygulamaya alınan PTT Kargomat 7/24 ile kargo bekleme devri kapandı. 7 gün 24 saat kargo teslim imkânı sağlayan uygulama yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi tarafından kullanıldı.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) tarafından uygulamaya sunulan Kargomat 7/24 sayesinde kullanıcılar istedikleri zaman gönderilerine ulaşabiliyor. Kargomat 7/24, alternatif teslimat adresi olarak kullanılmasının yanı sıra günün her saati müşterilere gelen kargolara ulaşım imkânı sağlıyor.

 

PTT AŞ tarafından 4 yıl önce uygulamaya sunulan Kargomat 7/24 yalnızca kişisel gönderilerde değil aynı zamanda internet üzerinden yapılan alışverişlerde de teslimat adresi olarak kullanılabiliyor. 

 

PTT AŞ’NİN KARGOMAT 7/24 HİZMETİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Müşteriler tarafından Kargomat 7/24 cihazlarından teslim alınmak istenen gönderiler, PTT AŞ personeli tarafından kargonun elektronik dolaba bırakılmasından hemen sonra teslim alınabiliyor. Gönderiler Kargomat 7/24 cihazına bırakıldığı anda alıcının cep telefonuna, gönderinin bırakıldığı Kargomat 7/24’ün adres bilgisi ve tek kullanımlık gönderi teslim şifresi kısa mesaj (SMS) olarak gönderilir. Alıcı, Kargomat 7/24 ekranına T.C. Kimlik No/Pasaport No ve tek kullanımlık gönderi teslim şifresini girerek gönderisini teslim alabiliyor.  Gönderiler Kargomat 7/24 cihazı içerisinde, bırakıldığı günün ertesi gününden itibaren teslimi için 3 gün bekletiliyor.  

 

KARGOMAT 7/24 HİZMETİ İÇİN EK ÜCRET İSTENİYOR MU?

Kargomat 7/24 cihaz sayısı uygulamaya konulduğu günden itibaren artışını sürdürüyor. Kargomat 7/24 hizmeti şu an Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Eskişehir illerinde toplam 404 noktada kullanılabiliyor. Kargomat 7/24 cihazları PTT iş yerleri önü, toplu konut alanları, alışveriş merkezleri, öğrenci yurtları ve üniversite kampüsleri gibi lokasyonlarda bulunuyor. Kargomat 7/24 varışlı gönderilerin kabulünde gönderi kabul ücreti dışında ekstra bir ücret alınmıyor. Ayrıca Kargomat 7/24 cihazlarının kargo sahiplerine istediği zaman teslim imkânı sunması, evde kargo bekleme durumuna da son veriyor. 

 

HANGİ EBATLARDA KARGO GÖNDERİLEBİLİYOR?

Kargomat 7/24, alternatif kargo teslim seçeneği sunmasının yanı sıra istenildiği zaman gönderinin alınmasına da imkân tanıyor. Evde bulunulmadığı ya da çocukların olduğu fakat yabancılarla iletişime geçmesi istenilmediği durumlarda adresin Kargomat 7/24 olması bu konudaki tüm endişeleri gideriyor. Ayrıca elektronik kilitler ve 7/24 kayıt alan kameralar sayesinde oluşan yüksek güvenlik sistemi ile sorunsuz teslimat sağlanıyor. En fazla 336 mm X 352 mm X 550 mm ölçülerinde olan gönderiler, Kargomat 7/24’ün avantajlarından yararlanabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı