DOLAR
32,3455
EURO
35,1151
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası finallerinde Türk takımları rüzgarı esecek

PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası (PMGC) grup aşamasında büyük başarılara imza atan Türk takımları Fire Flux Esports ve S2G Esports, Büyük Finaller’de dünya şampiyonu olmak için mücadele edecek.

PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası finallerinde Türk takımları rüzgarı esecek
04.01.2023 14:50
454
A+
A-

PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası (PMGC) grup aşamasında büyük başarılara imza atan Türk takımları Fire Flux Esports ve S2G Esports, Büyük Finaller’de dünya şampiyonu olmak için mücadele edecek.  Endonezya’nın Jakarta kentinde düzenlenecek turnuvaya dair tüm maçlar, PUBG MOBILE Espor Türkiye resmi Youtube kanalında canlı olarak izlenebilecek.

Dünyanın en büyük mobil espor organizasyonu olan PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası lig aşamasında rüzgar gibi esen Türk takımları Fire Flux Esports ve S2G Esports 6-8 Ocak tarihleri arasında Endonezya, Jakarta’da düzenlenecek Büyük Finaller’de Türkiye’yi temsil etmek  üzere yola çıktı. 

Üç gruba ayrılan ve toplamda 48 takımın mücadele ettiği PUBG MOBILE Global Championship 2022 grup aşamasına Türkiye’den üç takım katılmıştı. PUBG Mobile Pro League (PMPL) Avrupa Şampiyonası’nda 2’nci olan Fire Flux Esports ve daha önce PMPL Türkiye’nin iki sezonu boyunca oynanan tüm maçlarından en çok puanı toplayan Beşiktaş Esports ve S2G Esports doğrudan PMGC Lig aşamasına gitmeye hak kazanmıştı. 

Kıyasıya maçların ardından kendi gruplarında ilk üçe giren Fire Flux Esports ve S2G Esports takımları Büyük Finaller’e katılma başarısını elde ederken, Hayatta Kalma Aşama’sını başarıyla geçen Beşiktaş Esports, Son Şans aşamasında turnuvaya veda etmişti.

2 Türk takımının şampiyonluk mücadelesi verecek 

PMGC’te kendi gruplarında kıyasıya bir rekabet sergileyen Fire Flux ve S2G takımları 1.600.000 TL’nin üzerinde ödülü kasasına götürürken büyük finallere katıldıkları için şimdiden 375.000 TL daha kazanmış oldu. 

PUBG MOBILE Büyük Final aşamasındaki tüm maçlar PUBG MOBILE Espor Türkiye resmi Youtube, TikTok, Facebook ve Twitch kanallarında yayınlanacak.

Büyük Finaller 6-8 Ocak tarihlerinde Endonezya’da

6 – 8 Ocak 2023 tarihleri arasında Endonezya’nın Jakarta kentinde gerçekleşecek PMGC 2022 Büyük Finalleri’nde ülkemizi temsil edecek olan Fire Flux Esports ve S2G Esports takımları, PUBG Mobile esporunun en prestijli şampiyonu unvanını almak için kıyasıya mücadele edecek. 

Büyük Finallerde dünyanın her yerinden toplam 16 takım 1,5 milyon dolar ödül havuzu için yarışacak. Grup aşaması ve büyük finallerdeki ödül havuzu ile birlikte turnuvanın toplam ödül havuzu ise 4 milyona ulaşmış olacak. Büyük Finallerde yer alan takımların listesi şu şekilde;

Wolves Espor (Çin)

Alter Ego Limax (Endonezya)

Buriram United (Tayland)

Influence Chemin (Brezilya)

S2G Esports (Türkiye)

GodLike Stalwart (Moğolistan)

NV Esports (Çin)

Fire Flux Esports (Türkiye)

Geek Fam (Malezya)

Four Angry Men (Çin)

T2K Esports (Nepal)

Alpha 7 Esports (Brezilya)

Vampire Esports (Tayland)

IHC Esports (Moğolistan)

DRS Gaming (Nepal)

iNCO Gaming (Brezilya)

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı