DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Rektör Budak, Güçlü bir dijital ekosistem için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Ege Üniversitesi bilişim altyapısını hem güncelliyor hem de güçlendiriyor   Türkiye’nin en köklü ve saygın araştırma üniversitelerinden olan Ege Üniversitesi (EÜ) dijital dönüşümünü sürdürüyor.

Rektör Budak, Güçlü bir dijital ekosistem için çalışmalarımızı sürdürüyoruz
06.09.2022 11:00
325
A+
A-

Ege Üniversitesi bilişim altyapısını hem güncelliyor hem de güçlendiriyor

 

Türkiye’nin en köklü ve saygın araştırma üniversitelerinden olan Ege Üniversitesi (EÜ) dijital dönüşümünü sürdürüyor. Ege Üniversitesinin teknolojik altyapısını çağın gerekliliklerini karşılayacak şekilde güncellediklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Güçlü bir dijital ekosistem için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

Son dönemde hayata geçirilen dijital uygulamalar ile akademik ve idari süreçleri, araştırma ve eğitim olanaklarını etkin, hızlı ve verimli hale getiren Ege Üniversitesi,  öncelikli stratejilerinden olan dijitalleşme hedefi doğrultusunda yeni teknolojik altyapı yatırımlarına devam ediyor.

 

Uygulamaya geçirilen ve sürdürülen çalışmalar ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından olan Araştırma Üniversitemiz; son dönemde eğitim öğretim, araştırma geliştirme, topluma hizmet, uzaktan öğretim, uluslararasılaşma, kalite ve akreditasyon parametrelerinde yakaladığı başarısını bilişim teknolojileri ve dijitalleşme alanlarında da göstererek, büyük bir dönüşüme imza attı. Yaptığımız yatırımlarla üniversitemizin teknolojik altyapısını dünya standartlarına kavuşturuyoruz. Öne aldığımız dijitalleşme hedefimiz doğrultusunda yeni uygulamaları bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Hem ana kampüsümüzde hem de ilçelerde bulunan akademik birimlerimizde önemli uygulamalar ve yazılımlar kullanmaya başladık. Tamamlanan ama test aşamasında olan uygulamalarımız ve yazılımlarımız da bulunuyor. Başlayacağımız yeni yazılımlarımız ile ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

“Hedefimiz tam dijital bir üniversite konsepti”

Tam dijital bir üniversite konsepti doğrultusunda iş akış süreçlerini bilgi iletişim ortamına aktarmaya devam ettiklerini vurgulayan Rektör Budak, “Dijitalleşmede marka üniversite olma hedefiyle çağın gereksinimlerini, uluslararası algoritmaları yakından takip ederek; ESCOLA ve CHET projeleri, Sanal Sınıf, Teletıp, Akademi TV,   EGE-LABSİS, BAPSİS, AVESİS ve UNISIS Bilgi Sistemi gibi pek çok dijital uygulamayı hayata geçirdik. Akademisyenlerimiz, bilimsel çalışmalarında büyük kolaylıklar sağlayan; BAP Başvuru ve Değerleme Yönetim Sistemi, DAP Dış Kaynaklı Proje Takip Sistemi, Akademik Veri Yönetim Sistemi, Performans Sistemi ve Akademik Teşvik modüllerini kullanmaya başladılar. Ayrıca son bir yılda; Enstitü Bilgi Sistemi, Mezun Bilgi Sistemi, E-Devlet Kesin Kayıt Bilgi Sistemi, Müfredat Dışı Ders Seçme Sistemi, Online Kitap Satış Bilgi Sistemi, Sosyal Transkript Bilgi Sistemi, Yurt Dışı Yatay Geçiş Bilgi Sistemi, Toplu E-posta Gönderim Sistemi, BAP Başvuru Yönetim Sistemi, Akademik Veri Yönetim Sistemi gibi yeni yazılımları kullanıma sunduk. Tüm uygulamalarımızı E-Devlet başta olmak üzere,  üst kurumların uygulamalarına entegre ederek, hızlı ve güvenli bir yapı oluşturduk” dedi.

 

“Yeni yazılımlarımızı uygulamaya geçiriyoruz”

Yeni eğitim ve öğretim dönemi ile birlikte yeni projeleri ve yazılımları da hayata geçireceklerini dile getiren Rektör Budak, “Önümüzdeki dönemde ‘Dijital Arşiv’, ‘Yeni Nesil Dijital Santral’, ‘Yapay Zeka ile Çalışan Kamera Sistemi’ gibi projelerimizi devreye sokacağız. Örneğin Dijital Arşiv projemizle üniversitemizdeki fiziki arşiv, yerini tamamen dijital bir arşive bırakacak. Böylece kurumsal bir hafıza oluşturacağız ve iş süreçleri oldukça hızlanacak. Beraberinde geliştirdiğimiz Yönetim Bilgi Sistemi aracılığıyla tüm üniversite personelimizle çok daha yakın bir iletişim içerisinde olacağız. Çünkü onların görevleri, görevlerini gerçekleştirme süreleri gibi unsurlar sistem üzerinden görüntülenerek, takip edilebilecek ve yapılan işler ölçülebilir hale getirilmiş olacak.

 

Yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin ihtiyaçlarını da  hassasiyetle takip edeceklerini vurgulayan Rektör Budak, “2022-2023 döneminde kayıt yaptıran yeni Egeli gençlerimiz, onlar için hazırlamış olduğumuz ‘360 Derece Sanal Tur’ uygulamamız aracılığıyla tüm kampüsümüzü gezebilirler. Onlara başarı dolu bir eğitim hayatı diliyorum. Üniversitemizin dijitalleşme sürecine ve uluslararası standartlarda hizmet vermesi hedefine nitelikli katkı sunan Bilgi İşlem Daire Başkanlığı çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı