DOLAR
32,5883
EURO
34,8740
ALTIN
2.498,94
BIST
9.666,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Rosatom 10 Kasım Dünya Bilim Günü’nde Atomic Quiz Etkinliği Düzenliyor

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, 10 Kasım Dünya Bilim Günü’nde büyük ilgi gören uluslararası bir eğitim projesi olan Global Atomic Quiz etkinliğini bir kez daha düzenleyecek.

Rosatom 10 Kasım Dünya Bilim Günü’nde Atomic Quiz Etkinliği Düzenliyor
03.11.2022 15:00
317
A+
A-

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, 10 Kasım Dünya Bilim Günü’nde büyük ilgi gören uluslararası bir eğitim projesi olan Global Atomic Quiz etkinliğini bir kez daha düzenleyecek. 

 

Atom bilimi bilgisini test etme ve nükleer fizikten nükleer teknolojilerdeki son gelişmelere kadar pek çok alanda yeni bilgiler edinme fırsatı sunan bilgi yarışmasının sonunda 100 şanslı kişi özel ödüller kazanacak.

 

Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre çok daha heyecanlı geçmesi beklenen bilgi yarışmasına, 10 Kasım günü https://quiz.atomforyou.com/ sitesinden 24 saat boyunca erişebilecek. Katılımcılar, zorluk ve konu bakımından farklılık gösteren 20 ilginç sorudan oluşan testi gün boyunca tamamlayabilecek. Her soruyu hızlı ve doğru cevaplamanın önemli olduğu bu testteki nihai puan, doğru cevapların sayısına ve doğru cevabı vermek için geçirilen süreye bağlı olacak. En yüksek puanları alan ilk 100 katılımcı, Global Atomic Quiz’in kazananları olacak. 

 

Bu yıl da katılımcılara dijital bir sertifika verilecek. Bununla birlikte bu yılın kazananları, dünya çapında milyonlarca kişi tarafından oynanan eğlenceli, hızlı tempolu bir kart oyunu olan NUCLEUS de dahil benzersiz bir nükleer bilim dokunuşuyla, yapay zekâ tarafından üretilen, bir defter, günlere göre değişkenlik gösteren Mood of the Day (Günün Modu) takvimi ve geri dönüşümden üretilmiş kumaş bir çantanın da sahibi olacak. Katılımcıların ödül kazanabilmek için yarışmaya kaydolması gerekecek.

 

Global Atomic Quiz, Rosatom'un bu yıl üçüncüsünü düzenlediği, bir gün süren uluslararası bir etkinlik olma özelliği taşıyor. 2020'deki başlangıcından bu yana, proje 70’ten fazla ülkeden 22 binden fazla nükleer meraklısını bir araya getirdi. Bu yılki yarışma yeni zorluklar, yeni bilgiler ve yeni ödüller getirse de misyon yine nükleer teknolojilerin günlük yaşamdaki önemini ve nükleer enerjinin kırılgan gezegenimizi korumadaki rolünü vurgulamak olacak. Bilgi yarışması her zaman olduğu gibi İngilizce, Rusça, Türkçe, Arapça, İspanyolca, Portekizce, Fince, Macarca, Bengalce, Vietnamca ve Özbekçe olmak üzere 11 dilde yapılacak ve dünyanın her yerinden katılımcıları buluşturacak.

 

Yılda sadece bir kez düzenlenen Global Atomic Quiz yarışmasını kazananlar, 17 Kasım 2022 tarihine kadar yarışmanın internet sitesinden duyurulacak. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı