DOLAR
32,5258
EURO
34,9344
ALTIN
2.439,87
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Rumeli’den Göçler ve Osmanlı’da Çok Kültürlülük söyleşisi yapıldı

16.

Rumeli’den Göçler ve Osmanlı’da Çok Kültürlülük söyleşisi yapıldı
26.09.2022 21:00
307
A+
A-

16. Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali’nde son gün
 

16. Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali’nin son gününde  “İzmir’i Bir Balkan Kenti Olarak Tahayyül Etmek: Rumeli’den Göçler ve Osmanlı’da Çok Kültürlülük Söyleşisi” yapıldı. Söyleşiyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de dinledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 16. Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali kapsamında “İzmir’i Bir Balkan Kenti Olarak Tahayyül Etmek: Rumeli’den Göçler ve Osmanlı’da Çok Kültürlülük” söyleşisi düzenledi. İzmir Sanat Tiyatro Sahnesi’ndeki  

 

söyleşiyi  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de dinledi. Güneydoğu Avrupa, Balkanlar, Osmanlı ve Türkiye tarihi gibi alanlarda önemli akademik çalışmalar yürüten Prof. Dr. Fikret Adanır’ın konuşmacı olduğu söyleşinin moderatörlüğünü Bayram Şen yaptı.

Çok kültürlülüğün önemine değinen Prof. Dr. Fikret Adanır, “Dil birliği çok önemli.  Yeni bir millet yaratmak için yeni bir dil yaratıyoruz. Çok kültürlülük, kültürel çoğunluluk toplumların doğasında var. Bunları bilinçli hale getirmek gerek. Balkan Festivali gibi uluslararası alanda yapılan etkinlikler insanları bir araya getiriyor. Ortak noktalarımızı bizlere öğretiyor, gösteriyor” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı